Öğrencilerin cami temizlemeye götürülmesi soruşturmaya değer bulunmadı

Laiklik Meclisi'nin yaptığı şikayet, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturmaya değer bulunmadı.

Öğrencilerin cami temizlemeye götürülmesi soruşturmaya değer bulunmadı

Gerici ÇEDES uygulaması kapsamında Tekirdağ ve Batman’da öğrencilerin cami temizliğine götürülmesi, Laiklik Meclisi tarafından yargıya taşınmıştı. Yapılan şikayet sonucunda Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, işlem yapılmasına yer olmadığına karar verdi.

Laiklik Meclisi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Şikayet edilen kamu görevlilerinin ifadesi dahi alınmaksızın verilen bu kararın kabulü mümkün değildir. Ülkenin her yerine yayılmakta olan gerici eğitim uygulamaları, yargı eliyle de güvence altına alınmaya çalışılmaktadır” denildi.

Laiklik Meclisi’nden yapılan açıklama şu şekilde:

Gerici Uygulamaların Karşısında Durmaya Devam Edeceğiz!

ÇEDES adı verilen gerici proje kapsamında Tekirdağ ve Batman’da ilkokul öğrencilerine cami temizliği yaptırılmasına ilişkin 09/11/2023 tarihli şikayetimiz hakkında Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘’ Şikayet edilen/edilenler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun 4/f.son maddesi uyarınca İŞLEM YAPILMASINA YER OLMADIĞINA’’ kararı verildi.

Savcılık tarafından verilen bu kararın gerekçesinde ‘’ihbar edenin iddialarının bu haliyle soyut ve genel nitelik arz eden iddiaları haricinde şikayet edilenlerin mezkur eylemleri gerçekleştirdiğine dair tanık beyanı, kamera görüntüsü veya ses kaydı gibi herhangi bir delilin bulunmadığı, açıklanan sebepler üzere; söz konusu ihbarın soyut ve genel nitelikte olduğu ve şikayet edilenler hakkındaki iddiaların soruşturma yapılmasını gerektirecek nitelik ve yeterlilikte bulunmadığı’’ ifadelerine yer verilmiştir.

Şikayet edilen kamu görevlilerinin ifadesi dahi alınmaksızın verilen bu kararın kabulü mümkün değildir. Ülkenin her yerine yayılmakta olan gerici eğitim uygulamaları, yargı eliyle de güvence altına alınmaya çalışılmaktadır.

Laiklik Meclisi olarak verilen bu kararı kabul etmediğimizi ve karara ilişkin hukuki itirazlarımızı yapacağımızı ifade ederiz.

Çocuklarımızı gerici karanlığa teslim etmeyeceğiz!