Orak-Çekiç Samandağ'da yükseliyor

“Biz emekçiyiz, bizim ortak zeminimiz bu. Biz ezilenleriz ve tüm ezilenlere bu parti açıktır. Bu bizim okulumuz. Kurtuluşumuz sosyalizm, silahımız okulumuz. Hepinizi bu partiye davet ediyoruz. Hepinizi birlikte omuz omuza mücadele etmeye davet ediyoruz.”

Orak-Çekiç Samandağ'da yükseliyor

6 Şubat’ta yaşanılan depremden bu yana Hatay’ın farklı ilçelerinde halkla dayanışmayı büyüten Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 22 Nisan Cumartesi günü Samandağ ilçe örgütünün açılışını gerçekleştirdi. İlçe örgütü açılışında TKH MK üyesi Ali Öztutan “Biz Samandağ’da bir şey öğrendik. Samandağlılar dedi ki “Unutmak yok!” Neyi unutmayacaklar? Burada yaşamını yitiren, bizi enkaz altında bırakan iktidarı, düzeni unutmayacaklar. Bizi deprem değil bu düzen öldürdü.” sözlerini sarfetti.

Açılışa katılan TKH MK Üyesi Kemal Parlak ise “Dün Defne’de bugün Samandağ’da, yarın Patnos’ta komünistler ilmek ilmek örgütlenecekler. Bütün insanlara çağrımızdır, bütün emekçilere çağrımızdır. Gelin bu kavgayı büyütelim, gelin bu mücadeleyi büyütelim. Gelin bir an önce bu akıl dışı, insanlık dışı düzeni tarihin çöp sepetine atalım.” dedi.

Açılıştaki bir diğer konuşmacı TKH üyesi Samandağlı depremzede Salim Diyap konuşmasında “Biz emekçiyiz, bizim ortak zeminimiz bu. Biz ezilenleriz ve tüm ezilenlere bu parti açıktır. Bu bizim okulumuz. Kurtuluşumuz sosyalizm, silahımız okulumuz. Hepinizi bu partiye davet ediyoruz. Hepinizi birlikte omuz omuza mücadele etmeye davet ediyoruz.” sözlerine yer verdi.