Paşinyan: KGAÖ'den çıkmadan politikamız değişmeyecek

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nden ayrılma kararı alınmadan politikalarının değişmeyeceğini belirtti.

Paşinyan: KGAÖ'den çıkmadan politikamız değişmeyecek
Sputnik’te yer alan habere göre Ermenistan parlamentosuna konuşan Başbakan Nikol Paşinyan, “Stratejik anlamda politikamızın ne olduğunu soruyorsanız, KGAÖ’den çıkma kararı alınana veya bu yönde bir açıklama yapana kadar hiçbir politikada değişiklik duyurma niyetinde değiliz çünkü bu durumda belirli bir uyumsuzluk ortaya çıkar” ifadesini kullandı.

‘GÜVENLİK İLİŞKİLERİMİZİ ÇEŞİTLENDİRİYORUZ’

Paşinyan, “Güvenlik ilişkilerimizi çeşitlendiriyoruz, çünkü güvenlik ortaklarımız objektif sebeplerden dolayı dahil olmak üzere bize silah ve mühimmat satamıyor. Bunu açık ve doğrudan söylüyoruz” dedi. Ortaklardan gücenmemelerini rica ettiklerini dile getiren Ermenistan Başbakanı, “Ama güvenlik alanında başka partnerleri aramak zorundayız. Böyle ortakları arıyor ve buluyoruz, yeni anlaşmalar imzalamaya, yeni silah ve askeri teçhizat almaya çalışıyoruz” diye kaydetti.

ERMENİSTAN VE KGAÖ ARASINDA MESAFE ARTIYOR

Ermenistan Başbakanlığından yapılan açıklamada, Paşinyan’ın Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile yaptığı telefon görüşmesinde, KGAÖ zirvesine katılamayacağını bildirdiği açıklanmıştı. Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Paşinyan’ın KGAÖ Zirvesi’ne katılmama kararını sakin karşıladığını belirterek Ermenistan liderine, ‘Acele etmeme, acil kararlar almama ve örgütten uzaklaşmaya yönelik olabilecek yeni adımları iyi düşünme‘ çağrısında bulunmuştu.