Prof. Dr. F. Dilek Gözütok: Eğer laiklik yok ise o ülkenin yaşama şansı yoktur

Laiklik Meclisi imzacılarından Prof. Dr. F. Dilek Gözütok, yaptığı açıklamada "Laiklik ile ilgili kim ne düşünürse düşünsün, kim nereden gelmiş olursa olsun, laikliğin korunmasıyla ilgili mücadele vermek zorunda" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. F. Dilek Gözütok: Eğer laiklik yok ise o ülkenin yaşama şansı yoktur

Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. F. Dilek Gözütok, Laiklik Meclisi’nin kuruluşu hakkında düşüncelerini açıkladı.

Laiklik Meclisi’nin katılımcıları arasında yer alan Gözütok, “Çok mutluyum katıldığım için, her şeyin merkezi, ülkenin ayakta durması laiklikle ilgili” dedi.

Laiklik ile ilgili kim ne düşünürse düşünsün, kim nereden gelmiş olursa olsun, laikliğin korunmasıyla ilgili mücadele vermek zorunda” diyen Gözütok, “Bende bunun mücadelecisi olacağım. Ne yazık ki yıkılmaya çalışılıyor ama yıkılmayacak emin olunuz bundan” ifadelerini kullandı.

Prof Dr. F. Dilek Gözütok’un açıklaması şu şekilde:

Merhaba ben Laiklik Meclisi’nin kurulduğunu duyduktan sonra mutlaka bende bunun içerisinde bulunmalıyım diye geldim. Çok mutluyum katıldığım için, her şeyim merkezi, ülkenin ayakta durması laiklikle ilgili.

Türkiye Cumhuriyeti gibi değişik ırklardan, değişik değerlerden, değişik dinlerden mezheplerden bir araya gelmiş bir ülke, eğer laiklik yok ise o ülkenin yaşama şansı yoktur.

Laiklik ile ilgili kim ne düşünürse düşünsün, kim nereden gelmiş olursa olsun, laikliğin korunmasıyla ilgili mücadele vermek zorunda. Bende bunun mücadelecisi olacağım. Ne yazık ki yıkılmaya çalışılıyor ama yıkılmayacak emin olunuz bundan.