Cumhuriyet’in 100. yılında kadın mücadelesi

Cumhuriyet’in 100. yılında kadın mücadelesi

27-10-2023 21:11

Cumhuriyet'i hazmedemeyen, laiklik ilkesine saldıran, Medeni Kanun’u değiştirmeye niyetli AKP iktidarında; kadınların mücadelesi, kadınların sesi dün olduğu gibi bugün de en gür sesiyle çıkıyor.

Bu haftaki Pusula konumuzu kadın mücadelesinin bugününe ayırdık. Cumhuriyet’i hazmedemeyen, laiklik ilkesine saldıran, Medeni Kanun’u değiştirmeye niyetli AKP iktidarında; kadınların mücadelesi, kadınların sesi dün olduğu gibi bugün de en gür sesiyle çıkıyor.

İlk yazımız Medeni kanuna saldırıların aslında kadınların kazanılmış haklarına saldırı olduğunu anlatıyor. Gizem Öksüz tarafından yazıldı:Cumhuriyetin kazanımları, kadın ve Medeni Kanun. İlerici Kadınlar Derneği üzerine Nimet Çakılkaya’nın kaleminden çıkan ikinci yazımız Kadın mücadelesinde bir kızıl yıldız: İKD başlığını taşıyor. Cumhuriyet’in 100. yılında laiklik ve kadın haklarına saldırıları, liberal harekete de eleştiriler yaparak açıklayan üçüncü yazımızı Gülin Kara yazdı: Fetvalara sığmayan kadınlar yeni rejime sığar mı?”.  “Laiklikten vazgeçilmezbaşlığı ile son yazımız ise saldırı altındaki laiklik ilkesini konu alıyor ve Feride Tanyeri imzasını taşıyor..

İyi okumalar.