Türk-İslamcılıktan Kürt-İslamcılığa: Şeyh Said neyi temsil ediyor?

Türk-İslamcılıktan Kürt-İslamcılığa: Şeyh Said neyi temsil ediyor?

17-12-2023 14:15

İrticanın, karşı-devrimin ve siyasal İslamcılığın temsilcisi Şeyh Said'e komünistlerin tarihsel ve güncel tutumunu okurlarımız için derledik.

Şeyh Said adının bir bulvara verilmesiyle başlayan tartışmalar sürerken, Komünistler de tarihsel belgelerle yeni ve doğru bir ufuk açmak niyetiyle meseleye dahil oldu. İrticanın, karşı-devrimin ve siyasal İslamcılığın temsilcisi Şeyh Said’e komünistlerin tarihsel ve güncel tutumunu okurlarımız için derledik.

Bu hafta Pusula’mızda Şeyh Sait meselesini ele aldık. İlk yazımız Hikmet Yaman‘ın kaleminden, “Şeyh Said: Bir gericinin serencamı” başlığı ile okurlarımızla buluşuyor. İkinci yazımız “Komintern’in Şeyh Sait isyanı hakkındaki tutumu (Belgeler)” başlığı ile yazıldı. Komünistlerin Şeyh Sait’e bakışına ilişkin tarihsel belgeleri okuyucuya sunan bir başka yazımız Neşe Deniz Babacan tarafından yazıldı: “Belgelerle komünistler ve Şeyh Sait: İrtica ve işbirlikçilik temel ayrım noktası“. Dördüncü yazımız “Öcalan Şeyh Said için ne demişti?” başlığını taşıyor. Son yazımızı ise Ali Ateş yazdı: “12 Eylül’den AKP’ye: Türkçü-İslamcı rejim ya da faşizmin ve irticanın kardeşliği“.

İyi okumalar…