Rusya Dnepropetrovsk bölgesindeki Ukrayna Hava Kuvvetleri'nin depolarını imha etti

Rus ordusu, Dnepropetrovsk bölgesindeki Ukrayna Hava Kuvvetleri'nin depolarını imha etti

Rusya Dnepropetrovsk bölgesindeki Ukrayna Hava Kuvvetleri'nin depolarını imha etti

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, bugünkü basın toplantısında Rusya’nın Ukrayna’da devam ettirdiği özel askeri harekata ilişkin güncel verileri paylaştı.

“Dnepropetrovsk bölgesindeki Dolgintsevo Havalimanında Ukrayna Hava Kuvvetlerinin yakıt depoları ve havadan imha teçhizatı yok edildi” diyen Konaşenkov, ayrıca Zaporojye bölgesinde bir ‘Anklav’ konum sinyal bozucu istasyonunun imha edildiğini, bununla birlikte Rus askerlerin Lugansk Halk Cumhuriyeti’nde (LHC) Ukrayna Silahlı Kuvvetleri 66. Mekanize Tugayı’nın iletişim merkezini vurduğunu anlattı.

DONETSK İSTİKAMETİNDE UKRAYNA ORDUSUNUN ÜÇ SALDIRISI PÜSKÜRTÜLDÜ

Güney Askeri Grubunun Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin saldırı birliklerinin Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin (DHC) üç yerleşimindeki saldırısını püskürttüğünü söyleyen Konaşenkov, düşmanın bu istikamette ölü ve yaralı olarak 180’e yakın askerini, 2 zırhlı muharebe aracını, 3 otomobilini ve 2 adet Gvozdika kundağı motorlu topçu sistemini kaybettiğini vurguladı.

KRASNIY LİMAN İSTİKAMETİNDE DÜŞMANIN İNSAN GÜCÜ KAYBI 60’I AŞTI

Merkez Askeri Grubu askerlerinin hava, topçu ve ağır çok namlulu roketatar sistemlerinin atış desteği ile Ukrayna ordusunun saldırı birliklerinin LHC’deki iki saldırısını püskürttüğünü dile getiren Konaşenkov, düşmanın kayıplarının ölü ya da yaralı olarak 60’ın üzerinde asker, 2 pikap, bir Akatsiya kundağı motorlu topçu sistemi, bir D-20 ve bir D-30 obüsü olduğunu aktardı.

Bu istikamette etkili olan Batı Askeri Grubunun hava, topçu ve ağır çok namlulu roketatar sistemleri ile etkileşim halinde Ukrayna ordusunun Harkov bölgesinin bir ve LHC’nin iki yerleşiminde konuşlandırdığı insan gücünü ve teçhizatını vurduğunu anlatan Konaşenkov, düşmanın buradaki kayıplarının 65’e yakın asker, 2 otomobil, bir M109 Paladin obüsü ve bir ABD yapımı M777 topçu sistemi olarak gerçekleştiğini dile getirdi.

Rus birliklerin hava kuvvetlerinin desteği ile Ukrayna ordusunun Zaporojye bölgesinin dört yerleşim bölgesindeki insan gücü ve teçhizatını vurduklarını anlatan Konaşenkov, düşmanın bu bölgelerde 35’e yakın asker, 3 pikap, 2 zırhlı muharebe aracı kaybettiği, Rus askerlerin ayrıca bir Gvozdika kundağı motorlu topçu sistemini, bir M-46 topunu, bir D-30 obüsü ve ABD yapımı bir AN/TPQ-48 radar sistemini vurduğu bilgisini verdi.

Tümgeneral Konaşenkov, Doğu Askeri Grubunun Zaporojye bölgesinde Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin bir saldırısını püskürttüğüne dikkat çekerek, düşmanın o istikametteki kayıplarını 30’a yakın askeri personel, iki pikap, bir D-20 obüsü, ABD yapımı bir M777 topçu sistemi olarak verdi.

Rus birliklerin Herson istikametinde Ukrayna askerlerini tesir ateşi ile bozguna uğratmaya devam ettiğini aktaran Konaşenkov, düşmanın bu bölgede 30 asker ve 2 otomobil kaybettiğinin altını çizdi.

Rus komutan, hava savunma ve elektronik harp sistemlerinin sayesinde HIMARS çok namlulu roketatar sistemlerinden ateşlenen iki füzenin ve iki taktik füzenin önlendiğini, ayrıca Rus birliklerin 45 insansız hava aracını imha ettiğini vurguladı.