Şeyh Sait'in torunundan provokatif açıklama: Rusların kılıç artıkları...

Şeyh Sait Derneği Başkanı ve Şeyh Sait'in torunu Mehmet Kasım Fırat açıklamalarda bulundu.

Şeyh Sait'in torunundan provokatif açıklama: Rusların kılıç artıkları...

Şeyh Sait Derneği Başkanı ve Şeyh Sait’in torunu Mehmet Kasım Fırat provokatif açıklamalarda bulunarak, “Şunu çok iyi bilin, Ey ittihatçıların torunları! Bu halka ve onun değerlerine yapacağınız bütün saldırı ve edepsizliğe karşı var gücümüzle karşı koyacağımızı unutmayın” dedi.

Diyarbakır’da yapılan bir bulvara büyükşehir belediye başkanlığına atanan kayyım yönetimi tarafından “Şeyh Sait” isminin verilmesi üzerine başlayan tartışmalar devam ederken Şeyh Sait’in torunu ve Şeyh Sait Derneği Başkanı Mehmet Kasım Fırat, yazılı bir açıklama yaptı.

“RUSLARIN KILIÇ ARTIKLARI…”

Fırat, “Kamuoyuna Açıklama” başlığıyla yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Osmanlının bakiyesinden başımıza bela olan bu gurüh, Balkan ve Kafkaslar’dan sürülen Rusların kılıç artıklarıdır. Aslında bunların Türklükle de alakası yoktur. Bu coğrafyanın yerleşik halkı olan Kürtlere ve onların değerlerine ahlaksızca saldırmaları bizler açısından kabul edilebilecek bir durum değildir.

“MARKSİSTİNDEN, LİBERALİNE…”

“Şeyh Said Efendi ve Arkadaşları 1925’te başlattıkları başkaldırı tam da bu kadroların İngilizlerle yaptığı işbirliği sonucunda Kürtleri imha ve yok etme politikalarına karşıydı. Ne ilginçtir ki bir Kurtuluş Mücadelesi 1919’da başlayıp bir yıl içerisinde başarıya ulaşması da bunun bir proje olduğunu bizlere göstermektedir. Şeyh Said Efendi ve Arkadaşlarının canları ve mallarıyla mücadele edip bedel ödedikleri bu dava Kürt halkına büyük bir miras bırakmıştır. Günümüzde Kürt toplumunda Marksistinden, Liberaline, Müslümanından, gayrimüslümüne hatta radikal sayılabilecek bazı ideolojilerin Şeyh Said Efendi ve Arkadaşlarına sahip çıkıp önemli bir duruş sergilemeleri manidardır.

Şunu çok iyi bilin, Ey ittihatçıların torunları! Bu halka ve onun değerlerine yapacağınız bütün saldırı ve edepsizliğe karşı var gücümüzle karşı koyacağımızı unutmayın.”