Sosyalist Cumhuriyet'in 266. sayısı çıktı: 20 yıllık karabasan bitsin artık!

Manşet sayfalarında bu konuya yer veren Sosyalist Cumhuriyet gazetesi, Başyazı ile gelinen durumu “Rejim ve Terör” başlığı ile ele alıyor.

Sosyalist Cumhuriyet'in 266. sayısı çıktı: 20 yıllık karabasan bitsin artık!

Haftalık siyasi gazete Sosyalist Cumhuriyet’in 266. sayısı “Yobazlar, çeteler, mafyalar, baronlar, terör! 20 yıllık karabasan bitsin artık!” manşetiyle çıktı.

Seçimlerin yaklaştığı bu dönemde sosyalistlerin cephesinden 20 yıllık gerici AKP iktidarının sonlanmasına yönelik sesler de yükselmeye başladı. Seçim tarihi ya Meclis tarafından ya da Cumhurbaşkanı tarafından ilan edilecek. Ancak şimdiki Meclis aritmetiği bir seçim kararı alacak bileşime sahip değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’i feshederek ülkeyi seçime götürme yetkisine de sahip. Manşet sayfalarında bu konuya yer veren Sosyalist Cumhuriyet gazetesi, Başyazı ile gelinen durumu “Rejim ve Terör” başlığı ile ele alıyor.

Pusula sayfalarında Doğu Akdeniz karbon rezervlerine yönelik emperyalist iştah ve bölge devletleri arasındaki denge ve barış siyasetine yönelik olarak “Kıbrıs’ın Gazı ve Emperyalizm” başlığı işleniyor.

Sosyalist Güç Birliği’nin geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği basın toplantısı, 15’lerin katledilmesi, Sınıf Tavrı Sözcüsü Kemal Parlak’ın demeci de gazetede yer alan diğer başlıklar.