S&P, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

Standard & Poor's, takvim dışı değerlendirmeye giderek Türkiye'nin kredi notunun "B" olarak teyit edildiği ve kredi notu görünümünün "durağan"dan "pozitif"e çevrildiği bildirdi.

S&P, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Türkiye’nin kredi notunu “B” olarak açıkladı.

S&P, Türkiye’de son dönemdeki “politika düzenlemeleri” nedeniyle takvim dışı değerlendirmeye giderek ülkenin kredi görünümünü revize etti.

Kuruluştan yapılan açıklamada, “politika yapıcıların aşırı ısınan ekonomiyi soğutma yönünde ilerleme kaydederken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) da tükenen net döviz rezervi stokunu yavaş yavaş yeniden inşa ettiği” belirtildi.

TCMB’nin hazirandan bu yana yaptığı faiz artışlarına işaret edilen açıklamada, ülkenin ikiz açıklarının da azaldığı ifade edildi.

Türkiye’nin kredi notunun “B” olarak teyit edildiği ve kredi notu görünümünün “durağan”dan “pozitif”e çevrildiği kaydedilen açıklamada, “ödemeler dengesinin daha da iyileşmesi, döviz rezervlerinin daha hızlı artması ve gelecek 12 ay içinde dolarizasyonda düşüş görülmesi halinde uzun vadeli ülke notunun bir kademe yükseltilebileceği” belirtildi.