Stoltenberg: ABD'nin Ortadoğu'da varlığı güçlenmeli

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Brüksel'de düzenlenen Savunma Bakanları toplantısında konuştu, ABD'nin Ortadoğu'daki varlığının güçlenmesinin gerektiğini belirtti.

Stoltenberg: ABD'nin Ortadoğu'da varlığı güçlenmeli
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel’de düzenlenen NATO Savunma Bakanları toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ‘İsrail’e düşman’ ülkelerin Ortadoğu’daki mevcut durumdan yararlanmaya çalışmasını önlemek için ABD’nin bölgedeki varlığını güçlendirmesinin gerekli olduğunu belirtti.
Stoltenberg, “İsrail’e düşman olan ülke veya örgütlerin, şu anda gözlemlediğimiz durumdan yararlanmaya çalışmaması çok önemli. Mevcut çatışmada caydırıcılığı olan ABD askeri varlığının bölgede arttığını görüyoruz” dedi.

‘NATO MÜTTEFİKLERİ UKRAYNA’YI DESTEKLEMEKTEN UZAKLAŞMAYACAK’

Stoltenberg ayrıca, İsrail’e yardımın NATO müttefiklerini Ukrayna’yı desteklemekten ‘uzaklaştıracağına’ inanmadığını belirterek. “NATO müttefikleri birçok tehdide aynı anda yanıt verebilecek yeterli imkana sahip; birini seçmek zorunda değiller. Bu aynı zamanda Ukrayna ve İsrail’i desteklemek için de geçerli” diye konuştu.