Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Suudi Arabistan'a gitti

Suriye Dışişleri Bakanı'nın 'Suudi Arabistan Krallığının, Arap milletimizin meselelerine hizmet eden, ülkelerinin ve halklarının menfaatlerini gözeten her şeye gösterdiği hassasiyet ve ilgi çerçevesinde' davet edildiği dile getirilen ortak basın açıklamasında, 'konsolosluk hizmetlerinin ve uçuşların yeniden başlatılmasına yönelik prosedürlerin başlatıldığı' duyuruldu.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Suudi Arabistan'a gitti

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Suudi Arabistan’a gitti. Suriye Arap Haber Ajansı (SANA) ziyaretin sonunda yayımlanan ortak açıklamayı duyurdu. Suriye Dışişleri Bakanı’nın ‘Suudi Arabistan Krallığının, Arap milletimizin meselelerine hizmet eden, ülkelerinin ve halklarının menfaatlerini gözeten her şeye gösterdiği hassasiyet ve ilgi çerçevesinde’ davet edildiği dile getirilen ortak basın açıklamasında, ‘konsolosluk hizmetlerinin ve uçuşların yeniden başlatılmasına yönelik prosedürlerin başlatıldığı’ duyuruldu.

Ortak açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

”İki taraf arasında, Suriye’nin birliğini, istikrarını, Arap kimliğini ve toprak bütünlüğünü Suriye halkının yararına olacak şekilde koruyan siyasi bir çözüme ulaşmak için sarf edilen çabaların ele alındığı bir görüşme oturumu düzenlendi.

İki taraf, insani zorlukların çözülmesi ve yardımların Suriye’nin tüm bölgelerine ulaşması için uygun ortam, Suriyeli sığınmacıların ve yerinden edilmiş kişilerin bölgelerine güvenli şekilde dönüşü, acılarının sona erdirilmesinin önemi ve Suriye topraklarındaki durumun istikrara kavuşmasına katkıda bulunacak daha fazla önlem alınmasında mutabakata vardı.

İki taraf, güvenliği artırmanın, terörün her biçimi ve örgütüyle mücadele etmenin ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede işbirliğini geliştirmenin önemine dikkat çekti. Silahlı milislerin varlığını ve Suriye’nin içişlerine dış müdahaleyi sona erdirmek için Suriye devlet kurumlarının toprakları üzerindeki kontrollerini genişletmeleri için desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

İki taraf, Suriye’deki krize kapsamlı bir siyasi çözüm sağlamak, tüm yansımalarını sona erdirmek, ulusal uzlaşmayı sağlamak ve Suriye’nin Arap çevresine dönüşü ve doğal rolünü yeniden kazanmasına katkıda bulunmak için gerekli adımları görüştü.”