Suriye'deki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 89'a yükseldi

Suriye Sağlık Bakanlığı, Homs’ta Harp Okulu’na düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 89’a yükseldiğini açıkladı.

Suriye'deki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 89'a yükseldi

Suriye’nin Humus kentinde bir askeri akademinin mezuniyet törenine yapılan silahlı insansız hava aracı (SİHA) saldırısında en az 100 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

Askeri öğrencilerin ailelerinin de katıldığı törene, patlayıcı yüklü SİHA’larla yapılan saldırıda çok sayıda kadın ve çocuk da hayatını kaybetti.

Ordu saldırıdan “bilinen uluslararası aktörler tarafından desteklenen terörist grupları” sorumlu tuttu.

Suriye Devlet Ajansı SANA’nın aktardığı Suriye Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında, birden fazla SİHA’nın dün öğleden sonra tam törenin bittiği anlarda saldırdığı aktarıldı.

Suriye Genelkurmayı bunun “eşi benzeri görülmemiş bir saldırı” olduğunu ve her türlü yanıtın verileceğini de ekledi.

İlerleyen saatlerde Suriye Sağlık Bakanı Hasan el-Gabaş yaralı sayısının 200’ü geçtiğini, altı çocuk ve altı kadının da hayatını kaybettiğini belirtti.

Londra merkezli ve muhalefet yanlısı Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas’ın da törene katıldığını fakat patlamadan dakikalar önce ayrıldığını aktardı.

Birleşmiş Milletler’in Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen bu saldırıyı “korkunç” diye nitelerken taraflara sükunet çağrısında bulundu.

“SAĞLIK BAKANLIĞI HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISINI AÇIKLADI”

Suriye Sağlık Bakanlığı, Humus’da askeri okulu subay öğrencilerinin mezuniyet törenini hedef alan terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 31’i kadın, 5’i çocuk olmak üzere 89’a yükseldiğini açıkladı.

Bakanlık, resmi Telegram kanalından yaptığı duyuruda yaralıların sayısı 277’ye ulaştığını belirtti.