Tahir Elçi davasında erteleme: Tüm talepler reddedildi

Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili davanın bugün görülen yedinci duruşmasında mahkeme tüm talepleri reddetti.

Tahir Elçi davasında erteleme: Tüm talepler reddedildi

Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan polis memurları Sinan Tabur, Mesut Sevgi ve Fuat Tan SEGBİS üzerinden katıldı, Elçi’nin eşi CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi ve avukatlar da salonda hazır bulundu.

Sanık polisler önceki savunmalarını tekrarladı. Olayın yaşandığı sokakta bulunan bir işyerinin sahibi de duruşmada tanık olarak dinlendi.

Elçi ailesinin avukatları, dosyada delillerin eksik toplandığını iddia ederek, olay yerinde keşif yapılmasını ve bazı polislerin de tanık olarak dinlenilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, taleplerin reddine karar vererek, duruşmayı 29 Kasım’a erteledi.

Duruşmayı farklı illerden ve yurt dışından gelen avukatlar ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları takip etti. Duruşmanın ardından Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren ve Elçi ailesinin avukatları adliye önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, duruşma hakkında verilen bilgilerin ardından “Soruşturma savcısının cezasızlıkla yaklaştığını görüyoruz. Hakikatin ortaya çıkması için mücadelemiz devam edecek” denildi.