TKH, 103. kuruluş yıldönümünde üye ve dostlarıyla buluştu

Geçtiğimiz ay 3. Kongre sürecini tamamlayan Türkiye Komünist Hareketi temelleri 10 Eylül 1920'de Bakû'de atılan Türkiye Komünist Partisi'nin mirasçısı ve sürdürücüsü olarak mücadelesine devam ediyor.

TKH, 103. kuruluş yıldönümünde üye ve dostlarıyla buluştu

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) kuruluşunun 103. yıldönümünde çeşitli il ve ilçelerde üye ve dostları ile buluştu.

Geçtiğimiz ay 3. Kongre sürecini tamamlayan Türkiye Komünist Hareketi temelleri 10 Eylül 1920’de Bakû’de atılan Türkiye Komünist Partisi’nin mirasçısı ve sürdürücüsü olarak mücadelesine devam ediyor.

Parti’nin kuruluşunun 103. yıldönümü vesilesiyle üye ve dostları ile buluşan TKH örgütleri farklı il ve ilçelerde düzenledikleri etkinlikler ile 10 Eylül’ü kutladılar. Bu kapsamda Ankara, İzmir, İstanbul Kartal, Sancaktepe, Kadıköy, Şişli, Gazi Mahallesi ve Bakırköy’de düzenlenen toplantılarda Parti örgütleri adına konuşmalar yapılırken, Parti tarafından 10 Eylül 2023 için hazırlanan video da izlendi. TKH’nin 3. Kongresi’nde aldığı kararlar ve önümüzdeki dönem mücadele başlıkları dostları ile paylaşıldı.

TKH tarafından 10 Eylül ile ilgili yapılan açıklamada da şu ifadeler yer aldı:

“Biliyoruz ki ülkenin komünist partisinin yeniden toplumsal ve siyasal bir güç haline dönüştürülmesinin yolu geçmiş tartışmalardan veya burjuva siyasi partilerinin kuyruğunda sarkaç gibi bir sağa bir sola salınan düzen içi siyasetten değil, işçi sınıfına kopmaz bağlarla bağlı olmaktan, emekçi halkımızın çıkarları için canla başla mücadele etmekten geçer. Partimizin adına ve şanlı mücadele tarihine layık olmak, bu büyük tarihsel deneyimlerin dersleri ile donanmış devrimci bir sorumluluk, arı bir sınıf bilinci ve sarsılmaz bir sosyalist iktidar perspektifi ister.

Emperyalist işgale, işbirlikçi saltanata ve hilafete karşı verilen Cumhuriyet mücadelesinin en başından itibaren paydaşı olan, memleketimizi köleleştirmek isteyen işgalcilere destek olan hain gerici güçlere, kapitalizme ve sömürünün her çeşidine karşı aktif savaşım vererek Türkiye işçi sınıfının ve emekçilerinin temsilcisi olan komünistler, dün olduğu gibi bugün de Kurtuluş Savaşı’nın ve emperyalizme karşı Türk – Sovyet dostluğunun dolaysız ürünü olan Cumhuriyet’in kazanımlarını yok eden aynı gerici güruhun mirasçılarına ve işbirlikçi sermaye sınıfına karşı mücadeleyi sürdürmektedirler.

Partimizin 103. mücadele yaşında Türkiye Komünist Hareketi tam da bu devrimci bilinç ve kararlılıkla, işçi sınıfının öncü partisinin yeniden ayağa kaldırılması için bütün komünistleri, işçileri, emekçileri, ilerici ve yurtsever aydınları, gençleri ve kadınları eşitlik, özgürlük, bağımsızlık, emek ve laiklik mücadelesinde birleşmeye çağırır.”