TKH: AKP’nin “Türkiye Yüzyılı” söylemini eleştirmek suç değildir!

TKH'den yapılan açıklamada "Dün, yaptığı konuşma nedeniyle bir eğitimcinin suçlanması ile bundan önce Cumhurbaşkanlığı imzasıyla milli güvenlik gerekçe gösterilerek işçi grevlerinin yasaklanması arasında hiçbir fark bulunmuyor" ifadeleri kullanıldı.

TKH: AKP’nin “Türkiye Yüzyılı” söylemini eleştirmek suç değildir!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Emine Karakaş’ın Antalya TED Koleji’nde Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamalarında öğrencilere hitaben yaptığı konuşmanın gericiler tarafından hedef gösterilmesi sonucunda konuşmasının “siyasi içerikli” olduğu iddia edilerek dün gözaltına alınması sonrası bir açıklama yayımladı.

TKH’den yapılan açıklamada “‘Yüz yıllık parantez’ diyerek yıktıkları Cumhuriyet’in üzerinde şimdi “Türkiye Yüzyılı” diyerek tepinen AKP iktidarı ve işbirlikçisi gerici güçler, ülkedeki eşitsizliklere, sömürüye, özgürlüklerin kısıtlanmasına ve Türkiye’nin her geçen gün daha bağımlı hale gelmesine karşı sesini yükseltenlere ve hakkını arayanlara tahammül edemiyorlar” ifadeleri kullanıldı.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde:

AKP’nin “Türkiye Yüzyılı” söylemini eleştirmek suç değildir!

“Antalya’da 29 Ekim töreninde konuşma yapan edebiyat öğretmeni Emine Karakaş’ın konuşmasının içeriği nedeniyle gözaltına alınması kabul edilemez. AKP’nin “Türkiye Yüzyılı” kavramına atıf yaparak ülkenin içinde bulunduğu durumu gözler önüne seren bir eğitim emekçisinin “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçlamasıyla gözaltına alınması ve ifade vermesi istibdat rejiminin geldiği noktayı açık bir şekilde göstermektedir.

“Yüz yıllık parantez” diyerek yıktıkları Cumhuriyet’in üzerinde şimdi “Türkiye Yüzyılı” diyerek tepinen AKP iktidarı ve işbirlikçisi gerici güçler, ülkedeki eşitsizliklere, sömürüye, özgürlüklerin kısıtlanmasına ve Türkiye’nin her geçen gün daha bağımlı hale gelmesine karşı sesini yükseltenlere ve hakkını arayanlara tahammül edemiyorlar.

Dün, yaptığı konuşma nedeniyle bir eğitimcinin suçlanması ile bundan önce Cumhurbaşkanlığı imzasıyla milli güvenlik gerekçe gösterilerek işçi grevlerinin yasaklanması arasında hiçbir fark bulunmuyor. AKP iktidarı sermayenin ve emperyalizmin çıkarları adına gerici bir istibdat rejimi kurmuş bulunmaktadır.

Ama korkmayacağız, sinmeyeceğiz. Ülke emekçilerinin ve ezilenlerinin çıkarları neyi gerektiriyorsa bu toprakların ilerici, yurtsever insanları sözlerini söylemeye devam edecektir.

Unutmayalım, kurdukları harami düzeni onların, bu memleket ise bizimdir.”