TKH: Bu rejim katillerin salıverildiği bir rejimdir!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Hrant Dink cinayetinin faili Ogün Samast’ın tahliye edilmesi üzerine bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada "Bu siyasi cinayetin, hangi amaç ve niyetle yapıldığı bugün daha net görülmektedir. Dün AKP ve FETÖ’den demokrasi bekleyenlerin ise bugün şikâyet etme hakkı yoktur" denildi.

TKH: Bu rejim katillerin salıverildiği bir rejimdir!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) geçtiğimiz gün Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın cezaevinden salıverilmesi üzerine bir açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada “Sivas Katliamı sanıklarının serbest bırakılması şeriatçı çevrelere; Ogun Samast’ın tahliye edilmesi ise faşist güçlere ve gladyoya verilen sözün tutulmasıdır. Başka bir deyişle iktidarın gerici-faşist karakterinin görünmesidir” ifadeleri kullanıldı.

“Bundan 16 yıl önce Hrant Dink’in katledilmesi basit bir olay değildi” denilen açıklamada “Ogün Samast’ın serbest bırakılması, Hrant Dink katliamının suç ortaklığının itirafıdır” denildi.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde:

Sivas Katliamı sanıklarının tahliye edilmesinin üzerinden çok geçmeden şimdi de Hrant Dink’in katili serbest bırakılmıştır. Gerici-faşist bir koalisyonun iktidarda bulunduğu bir düzenden başkası beklenemezdi. Yargıyı iktidarın siyasi aparatı haline getiren rejim, katilleri serbest bırakırken aydınları, gazetecileri, milletvekillerini ise tutuklamaktadır.

Sivas Katliamı sanıklarının serbest bırakılması şeriatçı çevrelere; Ogün Samast’ın tahliye edilmesi ise faşist güçlere ve gladyoya verilen sözün tutulmasıdır. Başka bir deyişle iktidarın gerici-faşist karakterinin görünmesidir.

Bundan 16 yıl önce Hrant Dink’in katledilmesi basit bir olay değildi. Bu siyasi cinayetin, hangi amaç ve niyetle yapıldığı bugün daha net görülmektedir. Dün AKP ve FETÖ’den demokrasi bekleyenlerin ise bugün şikâyet etme hakkı yoktur.

Ogün Samast’ın serbest bırakılması, Hrant Dink katliamının suç ortaklığının itirafıdır.