TKH, Cumhuriyet'in 100. yılı ile ilgili basın açıklaması ve yürüyüş programını açıkladı

Türkiye Komünist Hareketi Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla Ankara'da basın açıklaması, İstanbul'da ise yürüyüş yapacağını açıkladı.

TKH, Cumhuriyet'in 100. yılı ile ilgili basın açıklaması ve yürüyüş programını açıkladı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), bugün yaptığı açıklama ile Ankara ve İstanbul’da düzenleyeceği etkinliklerin programını duyurdu. “Kahrolsun İstibdat, Yaşasın Cuımhuriyet” başlığıyla düzenlenecek basın açıklaması ve yürüyüşün adresleri ise Ankara ve İstanbul olarak berlirlendi.

Açıklamaya göre, Ankara’da 15 Ekim Pazar günü saat 14:00’da Birinci Meclis’in de bulunduğu Ulus Meydanı’nda bir basın açıklaması düzenlenecek. Açıklamaya TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek de katılacak. 29 Ekim Pazar günü ise “Kahrolsun İstibdat Yaşasın Cumhuriyet Yürüyüşü” yapacağını duyuran TKH, toplanma yeri olarak Kadıköy Mehmet Ayvalıtaş Parkı’na çağrı yaptı. Yürüyüşün başlangıç saati saat 14:00 olarak duyuruldu.

TKH tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

Partimiz, Cumhuriyet’in 100. yılında “Kahrolsun İstibdat, Yaşasın Cumhuriyet” çağrısını yükseltiyor.

Cumhuriyet’in 100. yılındayız. 100 yıl önce emperyalist işgale ve saltanata karşı kurulan Cumhuriyet’in 100. yılını ne yazık ki sevinçle değil buruklukla kutluyoruz!

Çünkü Cumhuriyet, bugün ayaklar altında! Çünkü emperyalistlerin, saltanatçıların, yobazların ve patronların ayakları altında kalan Cumhuriyet adım adım tasfiye ediliyor! Çünkü laiklik, bağımsızlık ve ulusal egemenlik düşmanlarının yani Cumhuriyet düşmanlarının iktidarında Cumhuriyet’in bütün kazanımları tek tek ortadan kaldırılıyor!

Bugün laiklik, bağımsızlık, kamuculuk, ulusal egemenlik diyorsak, istibdata, şeriatçılara, emperyalistlere hayır diyorsak tüm emekçileri, gençleri, kadınları, ilericileri ve aydınları yeni bir Cumhuriyet için mücadeleye çağırıyoruz.

100 yıl sonra saflar netleşmiştir: Bir tarafta patronlar, tarikatlar, çeteler, yandaşlar, rantçılar ve emperyalistler, diğer tarafta ise işçiler, emekçiler, ilericiler, yurtseverler ve Cumhuriyetçiler var.

Türkiye bir yol ayrımındadır. Türkiye için yeni bir yol çizilmelidir. Bu yol işçilerin, emekçilerin, yurtseverlerin ve Cumhuriyetçilerin yolu olacaktır!

Yeni bir Cumhuriyet işçilerin omuzlarında yükselecek! Yeni bir Cumhuriyet, emekçilerin laik sosyalist Cumhuriyeti olacak!

Türkiye Komünist Hareketi bu çerçevede Ankara’da yapacağı basın açıklaması, İstanbul’da ise düzenleyeceği yürüyüş ile sözünü söyleyecek ve “Kahrolsun İstibdat, Yaşasın Cumhuriyet” sloganını yükseltecektir.

Tüm halkımızı, Partimizin eylemlerine katılmaya davet ediyoruz.

TKH basın açıklaması ve yürüyüş programı:

Basın açıklaması:

15 Ekim 2023, saat: 14:00, Ulus Meydanı, Ankara (TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek’in katılımı ile)

“Kahrolsun İstibdat Yaşasın Cumhuriyet” Yürüyüşü:

29 Ekim 2023, saat:14:00, yürüyüş başlangıcı Kadıköy Mehmet Ayvalıtaş Parkı