TKH Gençliği: 29 Ekim saat 14.00'te Kadıköy’de 'Kahrolsun istibdat, yaşasın cumhuriyet' diyerek buluşuyoruz

TKH Gençliği'nin sosyal medya hesaplarından yayımlanan videoda "29 Ekim saat 14.00'te Kadıköy’de “Kahrolsun istibdat, yaşasın cumhuriyet” diyerek buluşuyoruz. Yeni bir cumhuriyet emekçilerin, gençlerin, kadınların omuzlarında yükselecek!" ifadeleri kullanıldı.

TKH Gençliği: 29 Ekim saat 14.00'te Kadıköy’de 'Kahrolsun istibdat, yaşasın cumhuriyet' diyerek buluşuyoruz

TKH Gençliği sosyal medya hesaplarından yayımladığı videoda ilerici gençliği 29 Ekim saat 14.00’da gerçekleştirilecek Yeni bir cumhuriyet  yürüyüşüne çağırdı.

Yayımlanan videoda “Cumhuriyetin 100. yılında karanlığa karşı aydınlığı, paranın saltanatına karşı emekçilerin cumhuriyetini, gericiliğe karşı laikliği, şeriat nidalarına karşı yeni bir cumhuriyetin sesini yükseltenler var” ifadeleri kullanıldı.

“Seni de din tüccarlarına karşı aydınlanma mücadelesine güç vermeye, memleketimizi satanlara, gençliğimizi çalanlara karşı geleceğimize sahip çıkmaya, yeni bir cumhuriyet mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz” denilen videoda “Yeni bir cumhuriyet emekçilerin, gençlerin, kadınların omuzlarında yükselecek!” ifadeleri kullanıldı.

TKH Gençliği’nden yayımlanan videoda kullanılan ifadeler şu şekilde:

“Gençlik, cumhuriyetin 100. yılına geleceksizlikle giriyor. Yoksullukla, işsizlikle savaşıyor. Gericilik yükseliyor, laiklik düşmanlığı büyüyor.

Üniversitelerimiz bilim yuvası olmaktan çıkıp medreseleşiyor. Emekçi çocukları olarak tarikat yurtlarına mecbur bırakılıyoruz. Niteliksiz eğitimle karşı karşıyayız, parasız ve eşit eğitim hakkımız gasp edilmiş durumda. Geleceğimiz ellerimizden alınıyor.
Düzen partileri, biz gençliğe seçenek olarak sunuluyor.

Genç arkadaş, cumhuriyetin 100. yılında cumhuriyeti yıktılar. Karanlığın saltanatını kurdular, çeteleştiler, mafyalaştılar, şeriat nidalarını yükselttiler. Yurttaşlığımızı ayaklar altına aldılar, cumhuriyetin tüm kazanımlarını bir bir elimizden aldılar ama seçeneksiz değiliz!

Cumhuriyetin 100. yılında karanlığa karşı aydınlığı, paranın saltanatına karşı emekçilerin cumhuriyetini, gericiliğe karşı laikliği, şeriat nidalarına karşı yeni bir cumhuriyetin sesini yükseltenler var.

Seni de din tüccarlarına karşı aydınlanma mücadelesine güç vermeye, memleketimizi satanlara, gençliğimizi çalanlara karşı geleceğimize sahip çıkmaya, yeni bir cumhuriyet mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz.

29 Ekim saat 14.00’te Kadıköy’de “Kahrolsun istibdat, yaşasın cumhuriyet” diyerek buluşuyoruz. Yeni bir cumhuriyet emekçilerin, gençlerin, kadınların omuzlarında yükselecek!”