TKH Gençliği, Aydın'da yaşanan asansör faciası sonrası KYK hakkında suç duyurusunda bulundu

TKH Gençliği'nden yapılan açıklamada "devlet tarikat ve cemaatlere öğrenci başına para aktarırken 25 gün boyunca KYK yurdundaki öğrencilere bakamamıştır" ifadelerini kullandı.

TKH Gençliği, Aydın'da yaşanan asansör faciası sonrası KYK hakkında suç duyurusunda bulundu

TKH Gençliği, Aydın Işıklı KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda yaşanılan asansör faciası ardından Zeren Ertaş’ın hayatını kaybetmesi üzerine Kredi ve Yurtlar kurumu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün görevi yurtların yaşanılabilir koşullara erişmesini sağlamakken en temel ihtiyaçları karşılayamadığı ve öğrencilerin ölümüne sebebiyet vermesi nedeniyle görevi kötüye kullandığına dair suç duyurusu yapıldı.

TKH Gençliği adına konuşan Tilbe Su Aslanpay, devlet tarikat ve cemaatlere öğrenci başına para aktarırken 25 gün boyunca KYK yurdundaki öğrencilere bakamamıştır, sözlerini sarf etti.

TKH Gençliği’nden yapılan açıklama şu şekilde:

“Bugün burada 26 Ekim gecesi Aydın KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda 16 öğrencinin içinde bulunduğu asansör kazası sonucunda bir arkadaşımızı kaybetmemiz, Zeren Ertaş’ı kaybetmemiz üzerine Kredi ve Yurtlar Kurumu hakkında suç duyurusunda bulunduk. Kredi ve Yurtlar Kurumu bizim en temel ihtiyaçlarımızı, barınma, beslenme gibi temel ihtiyaçlarımızı sağlaması gerekirken bugün bizlerin ölümümüze sebep oldu.

Devlet tarikatlara, cemaatlere öğrenci başına para aktarırken 25 gün boyunca bize bakamamıştır. Öğrencilerine bakamamıştır. Bunun hesabını soracağız. Bu olayın takipçisi olacağız. Tüm sıra arkadaşlarımızı, tüm gençliği,  geleceğimize sahip çıkmak, gençlimize sahip çıkmak için mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.”