TKH Gençliği: Çalınan yaşamlarımızın hesabını bu düzenden soracağız

TKH Gençliği dün gece saatlerinde Aydın KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda yaşanan asansör faciasına dair bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada "Diyanet İşleri Başkanlığı’na verilen ödenekler gün yüzündeyken bir KYK yurdunun asansör bakımı dahi yapılmamıştır" ifadeleri kullanıldı.

TKH Gençliği: Çalınan yaşamlarımızın hesabını bu düzenden soracağız

TKH Gençliği dün gece saatlerinde Aydın KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda yaşanan asansör faciasına dair bir açıklama yayımladı.

TKH Gençliği’nden yapılan açıklamada “Yaşanılan olay bir kaza değil cinayettir. Yüzlere öğrenciyi barındıran bir öğrenci yurdunda 15 kişilik kapasiteye sahip bir asansörün alelade bir şekilde bozulması kabul edilemez” ifadeleri kullanıldı.

“Henüz 20’li yaşlarında üniversite öğrencilerinin resmen kaza süsü verilerek öldürülmesi, yoksulluk, açlık, borç batağı içerisinde gençlerin intihara sürüklenmesi bu düzenin bizlere ne sunduğunu açıkça göstermektedir” denilen açıklamada  “Kapitalizmin yarattığı ve onun temsilcilerinin örtbas etmeye çalıştığı tüm bu facialara sessiz kalmayacağız” ifadeleri kullanıldı.

TKH Gençliği’nden yapılan açıklama şu şekilde:

BU DÜZEN BİZLERİ ÖLDÜRÜYOR!

ÇALINAN YAŞAMLARIMIZIN HESABINI BU DÜZENDEN SORACAĞIZ!

“Bugün gece saatlerinde Aydın KYK Güzelhisar kız öğrenci yurdunda bir asansörün bozularak 7. kattan düşmesi sonucunda resmî açıklamalara göre bir öğrenci yaşamını yitirdi. Yurt öğrencilerinin iddialarına göre ise hayatını kaybeden öğrenci sayısı birden fazla.

Aydın Valisi Yakub Canpolat’ın “15 kişilik asansöre 16 kişi binmişler.” diyerek fütursuzca sarf ettiği bu sözler ise bu düzenin temsilcilerinin utanmazlığını, kayıtsızlığını bir kere daha gözler önüne sermiştir. Bu kayıtsızlıkla da yetinmeyen düzenin temsilcileri, tepki gösteren öğrencilerin üstüne polisi sürerek suçlarının üstünü örtmeye çalışmıştır.

Yaşanılan olay bir kaza değil cinayettir. Yüzlere öğrenciyi barındıran bir öğrenci yurdunda 15 kişilik kapasiteye sahip bir asansörün alelade bir şekilde bozulması kabul edilemez. Bakım- onarım çalışmalarının yapılmadığı, herhangi bir kaza durumuna karşı gerekli önlemlerin alınmadığı ortadadır. Yaşanılan olay büyük bir ihmal ve tedbirsizliğin sonucudur. Böyle bir facianın üstü kaza denilerek örtülemez.

Aydın KYK yurdunda yaşanılanların üzerine yine gece saatlerinde Çanakkale’de Kerime Sultan KYK erkek öğrenci yurdunda kalan bir öğrencinin intihar haberi geldi. Geçtiğimiz hafta içerisinde Eskişehir’de iki sıra arkadaşımızın daha intihar haberleri ile karşı karşıya kalmıştık.

Henüz 20’li yaşlarında üniversite öğrencilerinin resmen kaza süsü verilerek öldürülmesi, yoksulluk, açlık, borç batağı içerisinde gençlerin intihara sürüklenmesi bu düzenin bizlere ne sunduğunu açıkça göstermektedir.

Bitmek bilmeyen kontenjan sorunlarının üzerine ancak bir avuç öğrenciyi KYK yurtlarında barındırabilen iktidar, bu öğrencilere ne sağlıklı ne de emniyetli bir yurt imkânı sunmaktadır. Bu köhne düzenin temsilcisi AKP iktidarı insan hayatını hiçe saymakta, gençleri ölümle sınamaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na verilen ödenekler gün yüzündeyken bir KYK yurdunun asansör bakımı dahi yapılmamıştır.

Kaldığı yurtlarda güvende olmayan, yemekhanelerde zehirlenen, geçinemeyip borç bataklığına sürüklenen, tarikat yurtlarında tacize, tecavüze maruz kalan, yaşayamayıp intihar eden tüm sıra arkadaşlarımız hesabını soracağız.

Kapitalizmin yarattığı ve onun temsilcilerinin örtbas etmeye çalıştığı tüm bu facialara sessiz kalmayacağız.

Tüm bu yaşananların sorumluları derhal istifa etmeli, sorumlular yargı önünde hesap vermelidir.

İnsanca bir yaşam için; ölmemek, öldürülmemek için bu düzenin değişmesi bizler için zaruridir.

TKH Gençliği olarak bizleri yaşamdan koparanlardan hesap sormak, insanca bir yaşam kurabilmek için tüm gençliği bu insanlık dışı düzene karşı örgütlenmeye çağırıyoruz.”