TKH Heyeti, Merdan Yanardağ ve Can Atalay'ı ziyaret etti

TKH'den yapılan açıklamada "Heyetimiz, Merdan Yanardağ ve Hatay milletvekili Av. Can Atalay ile görüşmesinde, destek ve dayanışma duygularını iletmiş, her iki hukuksuz ve haksız tutuklamanın karşısında olmanın yanında , bu hukuksuzluğun sona ermesi için verilen mücadeleyi sürdüreceklerini iletmiştir." denildi.

TKH Heyeti, Merdan Yanardağ ve Can Atalay'ı ziyaret etti

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Genel Başkanı Aysel Tekerek ve hukukçulardan oluşan parti heyeti Silivri Cezaevinde Gazeteci – Yazar Merdan Yanardağ’ı ve Hatay Milletvekili Av. Can Atalay’ı ziyaret etti.

TKH tarafından yapılan açıklamada “ Haksız ve hukuksuz bir şekilde geçtiğimiz günlerde montaj bir video gerekçesi ile tutukluluğuna karar verilen ve tutukluluğa itirazı da reddedilen Merdan Yanardağ, heyetimiz ile görüşmesinde, tutukluluk kararının hukuki olmadığını tamamen siyasi olduğunu, bir gazeteci ve yorumcu olarak görüşlerini aktarmasının suç olmayacağını, aynı zamanda programın çarpıtılarak montaj bir video üretilmesinin hukuki bir değerinin olmadığını, basına ve özellikle TELE 1’e verilmeye çalışılan gözdağının amacına varamayacağını, kamuoyundan gelen yoğun desteğe teşekkürlerini iletmiştir. Milletvekili seçilmesine rağmen tahliye edilmeyen Hatay milletvekili AV. Can Atalay, heyetimiz aracılığı ile kamuoyuna verdiği mesajda, Hatay halkının iradesinin gasp edildiğini, emsal uygulamalar ve hukukun uygulanması halinde ilk günden itibaren meclis içinde olması gerektiğini, dışarıda verilen her mücadelenin çok değerli olduğunu ve bu mücadelenin parçası olan herkese sevgi ve selamlarını iletmiştir. Heyetimiz, Merdan Yanardağ ve Hatay milletvekili Av. Can Atalay ile görüşmesinde, destek ve dayanışma duygularını iletmiş, her iki hukuksuz ve haksız tutuklamanın karşısında olmanın yanında , bu hukuksuzluğun sona ermesi için verilen mücadeleyi sürdüreceklerini iletmiştir. Ülkemiz , AKP istibdat rejimine alışmayacaktır.” ifadeleri kullanıldı.