TKH: İsveç’in NATO üyeliğine onay vermek, emperyalizme boyun eğmektir!

İsveç'in NATO üyeliğinin Meclis Dışişleri Komisyonu'nda görüşülmeye başlanması üzerine TKH'den yapılan açıklamada "Bugün İsveç’in NATO üyeliğini onaylamak ABD emperyalizmine boyun eğmektir" ifadeleri kullanıldı.

TKH: İsveç’in NATO üyeliğine onay vermek, emperyalizme boyun eğmektir!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İsveç’in NATO üyeliğinin Meclis Dışişleri Komisyonu’nda görüşülmeye başlanması üzerine bir açıklama yayımladı.

TKH’den yapılan açıklamada “İsveç’in NATO üyeliğini onaylamak ABD emperyalizminin yayılmacı ve saldırgan siyasetine onay vermek anlamına gelmektedir. NATO’nun genişlemesi barışın değil Avrupa’da savaşın zemini güçlendirecektir” ifadeleri kullanıldı.

“Bugün NATO’nun genişlemesine onay vermek Filistin’i işgal siyasetine her türlü desteği veren emperyalizme onay vermektir” denilen açıklamada “Bugün İsveç’in NATO üyeliğini onaylamak ABD emperyalizmine boyun eğmektir” denildi.

TKH’den yapılan açıklamanın tamamı şe şekilde:

Erdoğan tarafından imzalanan NATO’nun genişlemesi protokolü bugün Meclis Dışişleri Komisyonu’nda görüşülecektir. İsveç’in NATO üyeliğini onaylamak ABD emperyalizminin yayılmacı ve saldırgan siyasetine onay vermek anlamına gelmektedir. NATO’nun genişlemesi barışın değil Avrupa’da savaşın zemini güçlendirecektir.

Yugoslavya parçaladıktan sonra NATO adım adım doğu Avrupa’ya yayılarak bugün Ukrayna’da vekalet savaşını başlatmıştır. Yakında Kafkaslar’da da benzer adımlar atacaktır.

ABD emperyalizminin Ortadoğu’da yaptıkları ortadadır.

Filistin’de şu an bombalar altında savaş, işgal ve yıkım yaşanmaktadır. İşgalci İsrail rejiminin arkasındaki güç ise NATO’nun başını çeken ABD, İngiltere, Fransa emperyalizminden başkası değildir.

Bugün NATO’nun genişlemesine onay vermek Filistin’i işgal siyasetine her türlü desteği veren emperyalizme onay vermektir!

Bugün İsveç’in NATO üyeliğini onaylamak ABD emperyalizmine boyun eğmektir.

Meclis Komisyonu’ndaki bütün milletvekillerine açık çağrımızdır:

İsveç’in NATO’ya katılım protokolüne ilişkin kanun teklifini reddedin!