TKH: NATO'ya da, genişlemesine de hayır!

TKH tarafından yapılan açıklamada "Dünden bugüne kanlı saldırılar tertip eden, her gittiği yere savaş ihraç eden NATO'nun istikrarı ve barışı değil, emperyalizmin çıkarlarını koruduğu açıktır." denildi.

TKH: NATO'ya da, genişlemesine de hayır!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İsveç’in NATO üyeliği gündemine ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “10 Temmuz 2023 tarihi, Türkiye’nin NATO’nun suçlarına ortak olduğunu bir kez daha hatırlattığı bir tarihtir. İsveç ile aylardır sürdürülen pazarlıklar sonucunda ‘istediğini aldığını’ iddia eden AKP iktidarı, NATO’nun ve emperyalizmin suç ortağı olduğunu yeniden göstermiştir.” denildi.

“NATO’nun genişlemesi, savaşın genişlemesidir!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye’nin NATO zirvesi öncesi İsveç ile görüşerek İsveç’in NATO’ya katılmasına “yeşil ışık” yakması, ülkemizin tarihi açısından kara bir leke olarak geçmiştir.

10 Temmuz 2023 tarihi, Türkiye’nin NATO’nun suçlarına ortak olduğunu bir kez daha hatırlattığı bir tarihtir. İsveç ile aylardır sürdürülen pazarlıklar sonucunda ‘istediğini aldığını’ iddia eden AKP iktidarı, NATO’nun ve emperyalizmin suç ortağı olduğunu yeniden göstermiştir. Dünyanın en büyük terör örgütü olan NATO’nun genişlemesine verilen her destek, farklı ülkelerde sürüp gitmekte olan savaşın büyümesi anlamına gelmektedir.

NATO’nun genişlemesi, savaşın, emperyalist saldırganlığın ve faşizmin genişlemesidir. Aylar boyunca pazarlıkçı bir tutum takınarak kamuoyunda “sahte” kahramanlık mesajı veren AKP, kendi karakterine yakışır bir tutum alarak İsveç’i de NATO’nun bir üyesi olmasına onay vermiştir. Böylece AKP, emperyalizmin sadık bir emir eri olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Arka kapı diplomasisi aracılığıyla her türlü taviz ve pazarlığın yapıldığı bilinirken, kamuoyuna açıklanan bu onayın anlamı açıktır: Türkiye NATO’nun yürüttüğün savaşın genişlemesine onay vermiştir.

Emperyalizmle pazarlık olmaz, mücadele olur!

Emperyalist merkezlere yarenlik edenler, er ya da geç bunun bedelini öderler!

NATO ile türlü pazarlık masalarına oturanlar, rüzgar nereden eserse oraya doğru dönenler ne barıştan, ne bağımsızlıktan yana olabilirler.

Türkiye’nin bağımsızlığı ve bölgemizde barışın tesisi ancak NATO’nun dağıtılması ile mümkündür.

Dünden bugüne kanlı saldırılar tertip eden, her gittiği yere savaş ihraç eden NATO’nun istikrarı ve barışı değil, emperyalizmin çıkarlarını koruduğu açıktır. Kuzey ülkelerini de kapsayarak savaş cephesini genişleten NATO, her türlü neo-faşist gücü Ukrayna cephesinde yetiştirerek, “hibrid savaş” tekniklerini geliştirmektedir. Kuzey ülkelerinin sözde “demokratik” rejimleri bu savaş tekniklerinin lojistik üssü ve propaganda gücü olma yolundadır.

Emperyalist merkezlerde yükselen militarist politikalar çok kutuplu bir görünüme bürünen Dünya’da savaş tamtamlarının yükselmesidir. Türkiye ve AKP iktidarı yükselen savaş nidalarından kendilerine düşen payı, ülkemizin emekçilerine ağır bedellere ödeterek aldırmaktadır.

Ülkemizin emekçilerinin kanını her dönem satmayı bilen iktidarlar için esen savaş rüzgarları yeni fırsatlar doğururken, emekçi halkımız için ise bu yeni acılar anlamına gelmektedir.

Türkiye Komünist Hareketi olarak ülke emekçilerine, tüm yurtseverlere ve ilerici kamuoyuna çağrımızdır: NATO’nun genişlemesine karşı güçlü bir karşı çıkışı büyütelim. her platformda “NATO’ya hayır” çağrımız büyüsün. Türkiye’nin emekçi halkı, devrimcileri, ilerici ve yurtseverleri NATO’nun genişlemesi karşısında sessizliğe bürünmeyecek.

NATO’ya da, genişlemesine de hayır!

NATO’dan çıkılsın, üslere el konsun!”