Türkiye'nin Katar Büyükelçiliği de 29 Ekim kutlamalarını erteledi

TRT’nin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını erteleyeceğini duyurmasının ardından bu kez de dış temsilcilikler benzer kararlar almaya başladı.

Türkiye'nin Katar Büyükelçiliği de 29 Ekim kutlamalarını erteledi

Türkiye’nin Doha Büyükelçiliği Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinliklerini Filistin’de yaşanan saldırılar nedeniyle ertelendiğini duyurdu. Daha sonra büyükelçilik sayfasına gelen tepkiler nedeniyle duyuru kaldırıldı.

Büyükelçiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 27-29 Ekim’de düzenlenmesi öngörülen resepsiyonların 23-24 Kasım’da düzenlenmesinin planlandığı belirtildi.

 

KONU MECLİS GÜNDEMİNDE

 

Cumhuriyet’in haberine göre, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, kararı Meclis gündemine taşıdı. Kararın Cumhurbaşkanlığı’ndan ya da Dışişleri Bakanlığı’ndan alınan talimatla mı verildiğini soran Çakırözer, “Eğer öyle değilse Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamalarını erteleme kararını kimden güç alarak alıyor? İşte AKP’li siyasetçilere ve onların yakınlarına, eşe dosta ulufe gibi büyükelçilik dağıtmanın yüz yıllık Türkiye Cumhuriyeti’ni getirdiği vahim nokta bu” dedi.

Çakırözer, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde de “Doha Büyükelçiliği’nin Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlama etkinliklerini erteleme kararı kendi insiyatifi mi? Bakanlığınızın bir talimatı oldu mu? Olduysa gerekçesi ne? Katar dışında Cumhuriyet kutlamalarının ertelendiği başka ülkeler var mı?” sorularını yöneltti.

KUTLAMALAR ERTELENİYOR, BÜYÜKELÇİ DÜĞÜNE GİDİYOR

Türkiye’nİn Katar Büyükelçisi Mehmet Mustafa Göksu, kutlamaların ertelenmesi kararından bir gün önce Katar’da Halit bin Muhammet es Subeye’nin düğününe katıldı. Büyükelçiliğin hesabından da düğüne ilişkin fotoğraflar paylaşıldı.

Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Mustafa Göksu, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi ve AKP Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun kardeşi.