VİDEO | "AFAD hiçbir şekilde mahallelere çadır getirmedi"

"Burada insanlar 3 gündür kendi imkanlarıyla çıkmaya çalışıyor. Hiçbir şekilde kimse buraya gelip çalışma yapmadı. İnsanlar kendileri hilti, balyoz getirip onlarla sevdiklerini buradan çıkartmaya çalışıyorlar."

VİDEO |

Türkiye, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık iki büyük depremle sarsıldı.

Kahramanmaraş’ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay’da da hissedilen deprem başta Kahramanmaraş ve Hatay’da büyük yıkım yarattı.

İskenderun Mustafa Kemal mahallesi 546 sokak akdeniz güneş sitesi, ailesiyle enkazdan çıkan depremzede bir yurttaşımız Gazete Manifesto’ya konuştu. “Burada insanlar 3 gündür kendi imkanlarıyla çıkmaya çalışıyor. Hiçbir şekilde kimse buraya gelip çalışma yapmadı.” diyen yurttaşımız şunları kaydetti:

“Merhaba ben İskenderun’dan Mert Kara. Bu gördüğünüz enkazdan eşim, ben çocuğumla birlikte çıktık. Burada insanlar 3 gündür kendi imkanlarıyla çıkmaya çalışıyor. Hiçbir şekilde kimse buraya gelip çalışma yapmadı. İnsanlar kendileri hilti, balyoz getirip onlarla sevdiklerini buradan çıkartmaya çalışıyorlar. AFAD hiçbir şekilde mahallelere çadır getirmedi, çadırkent kurdular buradan insanlarımız oraya gidemiyor çünkü mecburen evlerini korumak zorundalar, yağmalama oluyor, eşyaları çalıyorlar. Hiçbir şekilde devlet buraya güvenlik sağlamadı. En kısa sürede güvenliğin sağlanmasını istiyoruz. Türkiye Komünist Hareketi bize çadır verdi, buradaki bütün mahalleler onların sayesinde çadırlarda kalıyor. Yiyecek, giyecek, gıda yardımı yapıyorlar, ben de onlarla birlikte bu harekete katıldım, insanlara yardım etmeye çalışıyoruz. Bir an önce buranın bir düzene girmesini istiyoruz.”