Von der Leyen'den İsrail'i üzecek açıklama: Gazze gelecekteki Filistin devletinin parçası

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde uzun süre kalamayacağını, zira bu toprakların gelecekteki Filistin Devleti'nin parçası olduğunu söyledi.

Von der Leyen'den İsrail'i üzecek açıklama: Gazze gelecekteki Filistin devletinin parçası

Brüksel’de Avrupalı büyükelçiler toplantısında konuşan AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB Komisyonu’nun İsrail-Filistin krizinin çözümünden sonra esas alacağı temel ilkeleri sıraladı.

“FİLİSTİNLİLER GAZZE’DEN ZORLA ÇIKARILAMAZ”

İsrail güvenlik güçlerinin Gazze’de uzun süre varlık gösteremeyeceğini belirten Leyen, “Gazze, gelecekteki Filistin devletinin parçası. Filistinliler Gazze Şeridi’nden zorla çıkarılamaz. Bu daha büyük bir bölgesel istikrarsızlığa yol açar. Gazze sürekli abluka altında tutulmamalıdır” dedi.

‘Gazze’nin artık teröristler için güvenli bir sığınak olamayacağını’ kaydeden Leyen, AB’de terör örgütü kabul edilen Hamas hareketinin yeniden silahlanmasına ve güçlenmesine izin verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

“HAMAS ARTIK GAZZE ŞERİDİNİ YÖNETEMEZ”

Leyen, “Hamas, artık Gazze Şeridi’ni yönetemez, sadece bir Filistin yönetimi ve bir Filistin devleti olmalı” mesajını verdi.

AB Komisyonu Başkanı, Çin’e Hamas ve İran üzerindeki nüfuzunu kullanma çağrısı da yaparken Pekin’in bu konudaki tutumunun AB-Çin ilişkilerinin geleceğini tayin edeceğini ekledi.