Yeni Ülke'de bu ay: Solun kırmızısı gitti, kaldı yeşili!

Nevzat Kalenderoğlu imzalı “Solun kırmızısı gitti, kaldı yeşili” başlıklı yazıda yaklaşan 14 Mayıs seçimleri ve yeşil solu mercek altına aldı.

Yeni Ülke'de bu ay: Solun kırmızısı gitti, kaldı yeşili!

Aylık fikir dergisi Yeni Ülke’nin 24-25. sayısı “Türkiye’de sendikalar ve sınıf mücadelesi” dosya konusu ile çıkarken, yurt ve dünyadaki önemli siyasal-politik gelişmeler de ele alındı. Nevzat Kalenderoğlu imzalı “Solun kırmızısı gitti, kaldı yeşili” başlıklı yazıda yaklaşan 14 Mayıs seçimleri ve yeşil solu mercek altına aldı.

Yazının giriş bölümünde şu ifadeler yer aldı:

“1960’ların ortasında Meclis’teki sosyalistleri, devrimcileri pasiflikle suçlayan ve yollarını ayıran solun üzerinden çok sular aktı. Evet; ama bugün, solun ‘yasama erki’nin yeni sistemle birlikte en işlevsiz döneminde Meclis merakı üzerinde düşünmeye değmez mi?

Finlandiya’nın NATO’ya katılımına ilişkin oylamada bir tane bile hayır oyunun çıkmadığı bugünkü Meclis’e girme telaşını örneğin… Bu NATO’ya bile hayır denilemeyen tabloya, HDP’nin “Finlandiya’nın güvenlik kaygılarını meşru gördüğümüz için bu oylamaya katılmama kararı aldık” boykotu ile NATO’ya bile Yetmez ama Evet tavrına bir tepki mi solun, sosyalistlerin Meclis merakı; keşke ve pek sanmıyoruz.”

Yazının tamamını okumak için tıklayınız