Yurtsever Gazetesi 2. sayısı "Değiştirirse düzeni işçiler değiştirir!" manşetiyle çıktı

Yurtsever Gazetesi'nin 2. sayısı çıktı.

Yurtsever Gazetesi 2. sayısı

Geçtiğimiz ay ilk sayısı yayınlanan Yurtsever gazetesinin ikinci sayısı çıktı. “Değiştirirse düzeni işçiler değiştirir” manşetiyle çıkan gazetenin bu sayısında Türkiye Komünist Hareketi Merkez Komite üyesi ve Sınıf Tavrı Sözcüsü Erkan Kılıç’la yapılan bir röportaja yer verildi. Kılıç röportajında hem emekçilerin durumu hem de sendikaların durumuna dair değerlendirmelerde bulundu.

Gazetenin gündem sayfalarında İsrail Filistin savaşına dair yazılara yer verilirken, “6 Soruda İsrail Filistin Meselesi” başlıklı köşede, son dönemde ortaya çıkan bazı sorulara yanıtlar veriliyor.

Yine gündem sayfalarında CHP’nin Kongre öncesindeki durumu ele alınırken, CHP’de yaşanan dönüşümü ve Millet İttifakı’nın geldiği nokta değerlendiren yazılara yer veriliyor.

Ekonomi sayfasında “Derviş’in paltosundan çıkan Şimşek”, kadın sayfasında 25 Kasım Uluslararası Kadına Dönük Şiddetle Mücadele Günü ve ayrıca Sevgi Soysal ile ilgili yazılmış olan yazılar; gençlik sayfasında ise üniversiteli gençlerin intiharları ve KYK yurdundaki asansör kazasındaki ölüm üzerinden gençliğin sorunlarına ve mücadele başlıklarına vurgu yapan yazılar dikkatleri çekiyor.

Dünya başlığıyla gazetede yer alan dış haberlerde Filistin davasının AKP iktidarı tarafından nasıl görüldüğü ile ilgili “AKP’nin Filisitin sınavı” başlıklı yazının yanı sıra ABD Başkanı Joe Biden’ın Ortadoğu ziyareti ve ayrıca Yunanistan yerel seçimlerine dair Yunanistan Komünist Partisi’nin durumunu da irdeleyen yazılara da yer verilmiş.

Laiklik Meclisi çalışmalarına dair YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Av. Selin Nakıpoğlu ve akademisyen Dr. Semiha Günal’ın göüşlerine Yurtsever gazetesinin 2. sayısında yer verilmiş.

Enternasyonal Marşı’nın 135 yıllık öyküsünün de kültür sanat sayfalarında yer aldığı Yurtsever gazetesinde TKH MK üyesi Kurtuluş Kılçer tarafından yazılan “AKP’nin yeni takiyesi: Sivil Anayasa” adlı Başyazı; TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek’in yazdığı “İsrail savaş kabinesinin yolu Türkiye’ye düşer mi?”, TKH Merkez Komite üyesi Irmak Ildır’ın Sınıf Tavrı köşesinde kaleme aldığı “100. yılında emeksiz Cumhruiyet”, İKD Genel Sekreteri Nuray Yenil’in “Yeni rejimin tesisi ve AKP’nin ‘kutsal ailesi'” ve TKH MK üyesi Kamil Tekerek’in yazdığı “Bu düzen nasıl değişir?” başlıklı köşe yazıları okunabilir.