Yurtsever gazetesinin 3. sayısı "Vurgun düzenine son" manşetiyle çıktı

Yurtsever gazetesinin 3. sayısı çıktı.

Yurtsever gazetesinin 3. sayısı

Aylık olarak yayınlanan Yurtsever gazetesinin Aralık sayısı çıktı. “Vurgun düzenine son” manşetiyle çıkan gazetenin bu sayısında son günlerde ortaya çıkan fenomenler, kara para, rüşvet gündemi ve emekçilerin durumu ele alındı.

Gazetede, yeni Anayasa gündemiyle ilgili Türkiye Komünist Hareketi Parti Meclisi üyesi Avukat Bilgütay Hakkı Durna ile yapılan bir röportaja yer verilirken, AKP’nin yirmi yıllık iktidarıyla ortaya çıkan rejimin yeni bir Anayasa ile sonlandırmak istediğine değinildi.

GÜNDEMLER

Gazetenin Gündem sayfalarında CHP’nin 38. Olağan Genel Kurultayı “Yine, yeni, yeniden CHP: Kongre sonrası CHP yenilendi mi?” başlıklı bir yazı ile değerlendirildi. “İngiliz zıhlısıyla kaçan Vahdettin’i nasıl bilirdiniz?” başlıklı yazıda “Vadettin soruşturması” gündem yapılırken; 50+1 tartışmaları “Nerede kaldı tek başına iktidar dönemi?” yazısıyla değerlendirildi.

Ekonomi sayfasında emeklilerin durumu “Yerel seçimlere giderken: Emekliler ne olacak?” başlıklı bir yazıyla yer bulurken, Emek sayfasında “Nereye DİSK nereye?” ve AKP iktidarından yeni rant yasasının incelendiği “Rezerv yapı alanı tanımı değişti” yazıları bulunuyor.

Dünya başlığıyla gazetede yer alan dış haberlerde Erdoğan’ın Almanya ziyaretine yer veren “Erdoğan Almanya’da: İçeride kaplan, dışarıda kuzu” ve Ukrayna’daki son gelişmelerin incelendiği “Zelenski avuç açtı” yazıları öne çıkıyor.

MANŞET SAYFALARI

Manşet sayfasında kapak konusu olan fenomenler, kara para ve rant ekonomisinin ülkedeki yansımaları inceleniyor. Bir diğer yazıda ise Yeni Ülke Dergisi tarafından gerçekleştirilen Cumhuriyet sempozyumun detaylarına yer verilirken, yeni Anayasa ile ilgili Bilgütay Hakkı Durna ile yapılan röportaj da burada yer alıyor.

GENÇLİK-KADIN-KÜLTÜR SANAT

Gazetenin Gençlik sayfasında laiklik mücadelesinin ülke ve gençlik için öneminin vurgulandığı “Laiklik meşalesi gençlerin ellerinde” yazısına yer verilirken; Kadın sayfasında, AKP’nin yürüttüğü politikanın kadın cinayetleriyle ilişkisi “AKP’nin kadınlara sunduğu gelecek karanlıktır” yazısıyla önce çıkarılmış.

Charlie Chaplin’in siyasi duruşu ve sanat yaşamının ele alındığı “Ezilenlerin dostu Yoldaş Şarlo” yazısına Kültür-Sanat sayfasında yer veren gazetede, Laiklik Meclisi’nin ilk toplantısında alınan kararlara da yer verildi.

KÖŞE YAZILARI

Yurtsever gazetesinde ayrıca; Kurtuluş Kılçer tarafından yazılan “Devlet eliyle irtica!” adlı Başyazı; Aysel Tekerek’in yazdığı “3 Y ve laiklik mücadelesi”, Erkan Kılıç’ın kaleme aldığı “Sesimi duyan var mı?”, Gökmen Kılıç tarafından yazılan “Kara para, ‘Terim fonu’ ve kömür karası” ve Nuray Yenil’in yazdığı “Çok eşlilik kayıtlara geçti, Medeni Kanun hedefte” başlıklı köşe yazıları okunabilir.

Yurtsever gazetesi basılı olarak meydan satışlarından temin edilebileceği gibi, Türkiye Komünist Hareketi il ve ilçe örgütleri ile de temas edilebilir.

Ayrıca internet üzerinden https://yurtsever.org.tr/2023/yurtsever-gazetesi-3-sayi-521360/adresinden okunabilir.