Zafer gasp edilen hakları için çatıya çıkan madencinin oldu

Bağımsız Maden İş temsilcisi Ramazan Gündoğan, Yeni Anadolu Madencilikten işten çıkartıldıktan sonra başlayan direnişinin 11. gününde Soma TKİ binasının çatısına çıktı. Yapılan görüşmeler sonucu anlaşmaya varıldı, Gündoğan tazminat haklarını alacak

Zafer gasp edilen hakları için çatıya çıkan madencinin oldu

Bağımsız Maden İş temsilcisi Ramazan Gündoğan sendikalı olduğu için Yeni Anadolu Madencilikten işten çıkartılmıştı. Direnişinin 11. gününe sabah saatlerinde Soma TKİ binası çatısına çıkan Gündoğan, “3,5 aydır işsizim, 10 gündür eylemdeyim herkes halinden memnun ama ben evime ekmek götürmek zorundayım, ben bunu yapmaya mecbur kaldım” dedi.

‘UZUN SÜRE YETKİLİ GELMEDİ’

Gündoğan saatlerce çatıda kalsa da uzun süre herhangi bir yetkili gelmedi. 20 günlük çocuğunun kontrole götüremediğini, 8 yaşındaki okula başlayan çocuğuna bir çanta dahi alamadığını söyleyen Göndoğan, 7 yıldır hakkında tek bir tutanak dahi olmamasına rağmen neden işten atıldığını tekrar sordu.

Başlayan görüşmeler olumlu sonuçlanırken, Gündoğan çatıdan indirildi. Yapılan anlaşma ile Gündoğan’ın bir işe girişinin sağlanmasına, çıkış kodunun değiştirilmesine ve tazminatlarının tamamının ödenmesine karar verildi.