AKP döneminde İBB’den özel şirkete 22 milyon 750 bin liralık sponsorluk

Murat Ongun, İBB'nin şirketleri üzerinden TRT'nin dizi çekmesi için milyonlarca lira aktarıldığını belirtti ve toplamın "dönemin 6 milyon doları, bugünün yaklaşık 180 milyon lirası" olduğunu aktardı.

AKP döneminde İBB’den özel şirkete 22 milyon 750 bin liralık sponsorluk

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, sosyal medyada paylaştığı bir yazıda, AKP’nin İBB’yi yönettiği dönemde yaşanan israfı ortaya koydu.

Ongun, “Az bilinen olaylar” başlığı altında, 2019 öncesinde İBB’nin iştirak şirketlerinin, TRT’nin yapımcısına ödediği parayı anlattı.

Ongun’a göre, 2019 öncesinde İBB’de hizmete değil, tuhaf tuhaf işlere milyonlarca lira harcandı. Bunlardan biri de, özel bir şirketin yaptığı Mehmetçik Kut’ül Amare dizisiydi. Ongun, İBB’nin iştirak şirketlerinin, TRT’nin parasını yapımcısına ödeyerek çektirdiği bu diziye, her nedense sponsor olduğunu belirtti.

Ongun, İBB şirketlerinin bütçelerini ve diziye aktardıkları paraları da paylaştı. Buna göre, 2018’in ilk aylarında, yıllık bütçesi 92 milyon olan Medya AŞ, diziye 12 milyon 750 bin lira ödedi. Medya AŞ’nin yanı sıra, sosyal konut yapması gereken KİPTAŞ, Kültür AŞ, gaz dağıtıcısı İGDAŞ ve vergi borcundan dolayı İBB ihalelerine giremeyen asfalt şirketi İSFALT da, diziye 2 milyon 500 biner lira daha verdi.

Ongun, İBB şirketlerinin toplamda 22 milyon 750 bin lira harcadığı dizinin, dönemin 6 milyon dolarına, bugünün ise yaklaşık 180 milyon lirasına denk geldiğini söyledi. Ongun, bu paranın İstanbulluların vergilerinden çıktığını ve bu dosyanın sadece ibretlik bir israf dosyası olarak tarihe geçtiğini ifade etti.