Ankara Üniversitesi öğrencilerinin ailelerini "polisiz" diyerek arıyorlar: Çocuğunuz sağ-sol kavgasına karıştı, terörist oldu...

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsün'deki faşist saldırılardan sonra, çeşitli şahısların kendilerini polis olarak tanıtarak öğrencilerin ailelerine telefon açtıkları ortaya çıktı.

Ankara Üniversitesi öğrencilerinin ailelerini

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde faşist bir grup tarafından öğrencilere yönelik saldırılar ve eğitim haklarına dönük tehditlerin devam ettiği bir ortamda yeni bir gelişme yaşandı. Bazı öğrencilerin ailelerinin, kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce aranarak korkutulmaya çalışıldığı ortaya çıktı. Arayan kişilerin, öğrencilerin ailelerine “çocuğunuz sağ-sol çatışmalarının içinde yer alıyor, çocuğunuz terörist oldu…” gibi şeyler söylediklerin öğrenildi.

Bu durumun ortaya çıktığı Ankara Üniversitesi’nde daha önce de benzer aramaların yaşandığı belirtilirken, öğrenciler hukuksuzca gerçekleştirilen bu aramaların ve yalan bilgilerin aktarılmasının derhal son bulması gerektiğini söylüyor. Bununla birlikte faşist saldırılar yüzünden sınavlarına girmekte zorlanan öğrencilerin bir de böyle durumla karşı karşıya kalıyor olması dikkatleri çekiyor.

Konuyla ilgili haber merkezimize ulaşan bilgilere göre aramaların gerçekleştirildiği öğrencilerden bazılarının bugün okulda dahi olmadığı bilinmektedir.