Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması tamamlandı: 61 şüpheli için iddianame hazırlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturmayı tamamlayarak, 28'i tutuklu 61 şüpheli hakkında iddianame düzenledi.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması tamamlandı: 61 şüpheli için iddianame hazırlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik yürüttüğü soruşturmayı sonlandırdı ve 28’i tutuklu olmak üzere toplamda 61 şüpheli hakkında iddianame hazırladı.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamenin ağır ceza mahkemesine sunulduğu belirtildi.

Açıklamada, 1 şüpheli hakkında silahlı suç örgütü kurma ve yönetme, 5 şüpheli hakkında silahlı suç örgütü yönetme, 51 şüpheli hakkında silahlı suç örgütüne üye olma ve 3 şüpheli hakkında ise silahlı suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme suçlarından dolayı ceza talep edildiği ifade edildi.

Ayrıca, şüpheliler hakkında silahlı suç örgütünün faaliyetleri çerçevesinde işlenen kasten öldürme, kasten yaralama, eziyet, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, yağma, suçluyu kayırma, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme ve suç üstlenme suçlarından da ceza talep edildi.

İddianamede, 1 şüpheli hakkında sadece kasten yaralama suçundan dolayı cezalandırılması talep edildi. Soruşturma kapsamında adı geçen 26 şüpheli hakkında ise kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Soruşturma kapsamında kamu görevlilerine yöneltilen “rüşvet” ve “görevi kötüye kullanma” iddialarına ilişkin belgeler, Memur Suçları Soruşturma Bürosuna; silahlı suç örgütünün faaliyetleri çerçevesinde işlendiği iddia edilen “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” iddialarına ilişkin belgeler ise Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerinin Aklanması Bürosuna gönderildi.

Açıklamada, silahlı suç örgütünün faaliyetleri kapsamında işlendiği iddia edilen diğer olaylar ve bazı şüphelilerle ilgili hazırlık soruşturmasının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dikkatli bir şekilde yürütüldüğü belirtildi.