Baykar, İsrail ordusunun silah şirketiyle birlikte Azerbaycan'da düzenlenen askeri fuara sponsor oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne SİHA ve İHA satan Baykar, İsrail ordusunun savaş uçaklarını üreten IAI şirketi ile birlikte Azerbaycan'da düzenlenen askeri fuara ana sponsor oldu.

Baykar, İsrail ordusunun silah şirketiyle birlikte Azerbaycan'da düzenlenen askeri fuara sponsor oldu

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın sahibi olduğu Baykar Holding, Azerbaycan’da düzenlenen savunma ve iletişim teknolojileri fuarına, İsrail ordusunun savaş uçaklarını ve silahlarını üreten resmi şirketi İsrail Havacılık ve Uzay Sanayi (IAI) ile birlikte ana sponsor oldu.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 5’ncisi düzenlenen ADEX 2024 savunma ve iletişim teknolojileri fuarına 38 farklı ülkeden 270 şirket katılırken Türkiye 55 firmayla fuara en fazla katılan ülke oldu.

Fuarın ana sponsorluğunu İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii (IAI), Baykar ve Katarlı savunma yüklenicisi Barzan Holding üstlendi.

Gazeteci Metin Cihan, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, “Böyle bir dönemde, İsrail işbirlikçiliğinde geldiğimiz nokta şöyle:

İsrail’in katliamları artarak devam ederken, Türkiye-İsrail-Katar orduları üretici firmaları Azerbaycan’da güle oynaya askeri fuar düzenliyorlar. Baykar’ın ortak sponsor olduğu IAI, İsrail ordusunun savaş uçaklarını ve silahlarını üreten şirket. Özel şirket bile değil. İsrail devlet şirketi” ifadelerini kullandı.

Metin Cihan’ın alıntıladığı uluslararası yayın kuruluşu Global Defence Insight’ın mesajında ise şöyle deniyor:

“Bu etkinlik Türk firması Baykar, İsrail firması Israel Aerospace Industries (IAI) ve Katarlı savunma müteahhidi Barzan Holdings tarafından desteklenmektedir.”