Bir günde 7 kadın öldürüldü!

Kadınları şiddetten, cinayetlerden koruyan yasalar birer birer tasfiye ediliyor, ya kaldırılmaya çalışılıyor ya da uygulanmıyor. Bugün Bursa, Sakarya, Erzurum, Denizli ve İstanbul'da 7 kadın katledildi.

Bir günde 7 kadın öldürüldü!

İstanbul Pendik’te 3 çocuk annesi Sevilay Karlı, 5 ay önce boşandığı Ümit Karlı tarafından 13 bıçak darbesiyle katledildi.

İstanbul Çekmeköy’de Hakan Araz, eşi Emine Ülkü Araz’ı evde silahla rehin aldı. Polis ihbar hattına mesaj atarak yardım isteyen kadın için ekipler adrese gitti. Ancak bu sırada evden 7-8 el silah sesi duyuldu.  Ağır yaralanan Ülkü Araz yaşamını yitirdi.

Erzurum’da Elif Saydam boşanma dava açmaya hazırlandığı sırada çeşitli suçlardan sabıkası olan Şafak Saydam tutuklandı. Ancak 19 Şubat’ta açık cezaevinden firar etti. Tabancayla ateş ettiği Elif Saydam yaşamını yitirdi. Cinayetten sonra kaçan Şafak Saydam yakalanarak tutuklandı.

Bursa’da iki çocuk annesi 41 yaşındaki Tuba Ateşci bir yıl önce boşandığı ve kendisini barışmak için görüşmeye çağıran 49 yaşındaki eski eşi Murat Demir tarafından tabancayla katledildi.

Sakarya’da Hatun Aslan, eşi Ali Rıza Aslan ile boşanma aşamasındaydı. Ali Rıza Aslan, Hatun Aslan’ı tabancayla katledildi.

İzmir Aliağa’da Ahmet Çankaya, bir süredir ayrı yaşadığı eşi Özlem Çankaya’yı arayarak konuşmak istediğini söyledi, ancak Özlem Çankaya görüşme teklifini kabul etmedi. Bunun üzerine Çankaya, Özlem Çankaya’yı iş görüşmesi çıkışında bıçakladı. Hastaneye kaldırılan kadın kurtarılamadı.

Denizli’de Afganistan uyruklu 42 yaşındaki Muhammet Esmail Habibi 30 yaşındaki Nasim Gol Karımı’yi boğazından bıçaklayarak katletti.