Eğitim Sen'den Beyazıt'ta 1 Mayıs açıklaması

Eğitim Sen 6 No'lu Üniversiteler Şubesi'nin çağrısıyla bir araya gelen Eğitim Sen İstanbul 8 No'lu Şube, Ses İstanbul Aksaray Şubesi ve Tüm Bel-Sen 5 No'lu Şube, İstanbul Üniversitesi Ana Kapısı önünde 1 Mayıs ile ilgili bir açıklama yaptı.

Eğitim Sen'den Beyazıt'ta 1 Mayıs açıklaması

Bugün saat 12.30’da Eğitim Sen 6 No’lu Üniversiteler Şubesi’nin çağrısıyla bir araya gelen Eğitim Sen İstanbul 8 No’lu Şube, Ses İstanbul Aksaray Şubesi ve Tüm Bel-Sen 5 No’lu Şube, İstanbul Üniversitesi Ana Kapısı önünde toplandı.

Toplantıda, Filistin üzerindeki işgal ve katliamlarına rağmen İsrail ile ticareti kesmeyen ve krizin faturasını emekçi halka ödetmeyi planlayan AKP’nin Anayasa Mahkemesi’nin kararını görmezden gelerek aldığı yasaklamalara rağmen Taksim çağrısı yinelendi.

Eğitim Sen 6 No’lu Üniversiteler Şubesi Sözcüsü, işçi sınıfı için 1 Mayıs’ın önemini vurgularken, 1 Mayıs ile bütünleşmiş Taksim Meydanı’nın yasaklanamayacağını belirtti. Katılımcılar, adalet ve özgürlük için mücadeleyi sürdüreceklerini ve emekçi halkın haklarını savunmaktan asla vazgeçmeyeceklerini ifade etti.

Toplantı, sloganlar eşliğinde barışçıl bir şekilde sona erdi.