Erdoğan, Hakkari'den seslendi: Alevi-Sünni ayrımı yapmadan herkesi bağrımıza basıyoruz

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yerel seçimler nedeniyle partisinin Hakkari'de düzenlediği mitingde konuştu. Erdoğan, "Alevi-Sünni ayrımı yapmadan herkesi bağrımıza basıyoruz" dedi. Erdoğan, ayrıca bir kez daha yerel ve merkezi yönetime dikkat çekerek 'depreme hazırlık' mesajı verdi.

Erdoğan, Hakkari'den seslendi: Alevi-Sünni ayrımı yapmadan herkesi bağrımıza basıyoruz

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Hakkari’de düzenlediği mitingde konuştu.

Yerel seçimlere sayılı günler kala mitinglerini sürdüren Erdoğan, Hakkari’de yurttaşlara seslendi.

Konuşmasında mezhep ayrımcılığına değinen Erdoğan, “Türk, Kürt, Zaza, Alevi, Sünni ayrımı yapmadan 85 milyonun her bir ferdini samimiyetle bağrımıza basıyoruz” dedi.

Erdoğan, “Hükümet ve belediye el ele vererek Hakkari’yi bir an evvel depreme hazırlamak istiyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

“Attığımız her adım ya CHP tarafından ya da bölücü örgüt tarafından sabote edildi.

CHP ve ortakları bunu sokaklarımız karıştırarak vesayetçileri kışkırtarak yasakların geri gelmesi için mahkeme önlerinde nöbet tutuarak yaptı

Bölücü örgüt ise terör eylemleri ile vatan evlatlarını kalleşçe katlederek aynı amaca hizmet etti.

Sizlerden 31 Mart’ta iradenizi kendilerinin tapulu mülkü görenlere esaslı bir ders vermenizi bekliyorum.

Şehrimizin kaynaklarını terör örgütüne ve teröristlere aktarmak yerine Hakkarili kardeşlerim için kullanacak isimler belirledik.

Eğitimde 2 bin 21 adet yeni derslik kazandırdık. Şehrimize Hakkari Üniversitesini kurduk. Bin 476 kişi kapasiteli Yükseköğrenim yurt binaları yaptık.

Birçok farklı branşta 20 spor tesisi inşa ettik. Hakkarli ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 6 milyar tutarında kaynak aktardık.

Sağlıkta 220 yataklı Hakkari ve 150 yataklı Yüksekova devlet hastaneli olmak üzere 37 sağlık tesisini şehrimize kazandırdık.

Hakkari Yüksekova Selahhaddin Eyyübi Havalimanımızın resmi açılışını 2015 yılında gelip yapmıştım. Toplu kunutta Hakkari’de 4 bin 935 konut projesini hayata geçirdik.

Hakkarili çiftçilerimize 9 milyar lira tutarında tarımsal hibe desteği verdik.Toplum Yararına Programımız kapsamında 2 bin kardeşimizi istihdam edeceğiz.”