İKD 'depremzede çocuklar nerede?' diye soruyor

6 Şubat depremlerinin ardından kaybolan çocuklardan hâlâ haber yok. Kayıplarını arayan aileler ise seslerini duyurmaya çalışıyor.

İKD 'depremzede çocuklar nerede?' diye soruyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından tam sayısı bilinmeyen yüzlerce çocuk kayıp. 11 Ocak’ta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kayıp çocuk olmadığını iddia etmişti.

Öte yandan depremden 11 gün sonra, 17 Şubat’ta Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinde “Depremzede çocuklar evlat edinilebilir mi?” sorusuna verdiği yanıtta “Evlat edinenle evlatlık arasındaki bu ilişki sebebiyle bir evlenme engeli doğmadığı gibi, evlatlığın kendi öz anne babasının yerine, evlat edinenlerin nesebine kaydedilmesi de caiz değildir” ifadelerine yer verilmişti.

Kayıp çocukların akıbetini soran İlerici Kadınlar Derneği (İKD)’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, depremde kayıp çocukların olmadığını söylerken çocuğunu arayan onlarca ailenin yalan söylediğini mi iddia ediyor? Soruyoruz: Kayıp çocuklar nerede? Göçük altından kurtarılıp hastaneye gittiği belirtilen çocuklar nerede? Bu çocuklar kurtulamadıysa nereye defnedildi? Cemaat ve tarikat yurtlarında bulunan depremzede çocuklarla ilgili gerçekler ortaya konulsun! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı cevap versin!” denildi.

https://x.com/ikd_sosyalmedya/status/1754207924396659040?s=20