İşçilerin hakkını isteyen DERİTEKS başkanı silahlı saldırı sonucu yaralandı

Akar Tekstil patronu, işçilere silahlı saldırıda bulundu. DERİTEKS Genel Başkanı Makum Alagöz yaralandı.

İşçilerin hakkını isteyen DERİTEKS başkanı silahlı saldırı sonucu yaralandı

İzmir Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Akar Tekstil patronu, işçilere silahlı saldırdıra bulundu. DERİTEKS Genel Başkanı Makum Alagöz yaralandı.

Evrensel’de yer alan habere göre uzun zamandır işçilerin haklarını vermeyen Akar Tekstil patronu, konkordato ilan ettikten sonra fabrikadaki makineleri taşımaya başladı. İçeride ücretleri ve sosyal hakları kalan işçiler bugün sendika binasında toplantı gerçekleştirdi.

Edinilen bilgiye göre, patron sendika yöneticilerine ve işçilere silahlı saldırıda bulundu ve DERİTEKS Genel Başkanı Makum Alagöz’un yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

“PATRON, FABRİKAYA GÖRÜŞMEYE ÇAĞIRDI”

Olaya ilişkin bilgi aldığımız DERİTEKS Örgütlenme Uzmanı Cihan İşçi, “Sendika binasında işçilerle toplantı yaptığımız sırada Akar patronu Hayrettin Akar, sendika başkanımız Makum Alagöz’ü aradı. Saat 14.30’da fabrikaya görüşmeye çağırdı. Genel merkez yöneticilerimiz, Makum başkan ve ben fabrikaya gittik. Girişte hol kısmında toplantıyı beklerken, insan kaynakları bizi kafeteryaya yönlendirdi. Orada otururken patronun kardeşiyle Onur Akay içeriye gelerek ‘Mutlu musun’ diye sordu ve silahını çıkaracak ateş etti. Makum başkan bacağından yaralandı. Şu an durumu tam bilmiyoruz” dedi.

İşçiler ise hastane bahçesi içinde bekleyişlerini sürdürüyor.