İyi Parti'de istifalar devam ediyor: 200 kişi istifa etti

İYİ Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık, partisinden istifa etti ve kendisiyle birlikte 200 partilinin daha istifa ettiğini duyurdu.

İyi Parti'de istifalar devam ediyor: 200 kişi istifa etti

İYİ Parti Rize İl Başkanlığı’nda istifa krizi patlak verdi. Eski İl Başkanı Ayşegül Özyanık, disipline sevk edilme talebi sonrasında partisinden istifa ettiğini ve kendisiyle birlikte 200 partilinin daha istifa ettiğini duyurdu.

Özyanık, İYİ Parti’nin sosyal medya hesaplarından yapılan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım’ın “Ankara’da neredeyse 30 yıldır hüküm süren vizyonsuzluk ve vasatlık” ifadesini alıntıladı. Bu paylaşımdan rahatsız olduğunu belirten Özyanık, partisini eleştirdi.

İYİ Parti Rize İl Başkanlığı, bu durum üzerine Özyanık’ı ihracını talep ederek disipline sevk etti. Bu duruma tepki gösteren partililer, Özyanık’ın basın açıklaması ile partiden istifa etti.

Özyanık, Genel Başkan Meral Akşener’in “Benimle vicdanınız arasında kalırsanız vicdanınızla hareket edin” sözünü hatırlatarak, bu paylaşımı yaptığını ve sonuç olarak kesin ihraç talebi ile disipline sevk edildiğini belirtti. Kendisiyle birlikte yaklaşık 200 kişinin daha İYİ Parti’den istifa ettiğini belirten Özyanık, bu durumun kendisi için üzücü olduğunu ifade etti. Özyanık, genel merkezle yaptığı görüşmede, kendilerinin böyle bir talimatı olmadığını öğrendiğini ve zamanlamanın çok yanlış olduğunu düşündüğünü belirtti.