Kaymakam, "Hutbeyi eksik okudu" diyerek imamı darbetti

Diyarbakır Kulp Kaymakamı Akeller, İmamı darbettiği iddialarına karşı valilik soruşturma başlattı.

Kaymakam,

Diyarbakır’ın Kulp ilçesindeki Kaymakam Burak Akeller, cuma namazı sırasında cami imamı M.K.’yi mikrofonla dövdüğü iddialarının ardından Valilik, konuyla ilgili bir soruşturma başlattı. Kaymakam Akeller, “Her hafta Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından okunması gereken hutbenin bu haftaki bölümünde şehitlerimiz için dua vardı. Cami imamı bu kısmı okumadı, ben de hutbenin ardından dışarıda kendisine yüksek sesle tepki gösterdim” şeklinde konuştu.

Valilik, konuyla ilgili olarak “Kulp Kaymakamı ve ilçede hizmet veren bir cami imamı arasında yaşandığı iddia edilen olayla ilgili adli ve idari inceleme başlatılmıştır” açıklamasında bulundu.

KİMSEYİ DÖVMEDİM

Kaymakam Akeller, İmam M.K.’yi dövmediğini, sadece kendisini uyardığını belirtti ve “Bugün Kuba Camii’ne cuma namazı için gittik. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her hafta okunması gereken hutbenin bu haftaki bölümünde şehitlerimiz için dua vardı. Cami imamı bu kısmı okumadı, ben de hutbenin ardından dışarıda kendisine yüksek sesle tepki gösterdim. İmam ‘Bana baskı yapılıyor, o yüzden okumadım’ dedi, bu cevaba kızdım ve ‘Sen devletin imamısın, kim baskı yapabilir?’ dedim. Daha sonra kendisi gidip darp raporu aldı ama raporda iddia edildiği gibi bir darp değil, bacağının ağrıdığı yazıyor. Ben olayı İl Valimize de bildirdim. İddia edildiği gibi ben devleti temsil eden biri olarak kimseyi dövmedim” dedi.