Açılan irtica bayrağıdır!

"Taşınan bayrak Kelime-i Tevhid olarak bilinen “Allah’ın tekliği”nin yazıldığı bir dini imge değildir. Düpedüz şeriat bayrağıdır! Çünkü siyasal İslamcılık, şeriat rejimi istemektedir."

Bayrak, simgedir.

Devletlerin, toplulukların, partilerin, örgütlerin, siyasetin, ideolojinin vs. simgesi.

İstanbul’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın konuştuğu ve iki damadının da öne çıkarıldığı bir yürüyüş/miting düzenlendi. Verilmek istenen mesaj kabaca şu: Bu mitingin arkasında Erdoğan var!

AKP’li bakan ve milletvekilleri yürüyüşte hazır bulunarak mitingin arkasındaki siyasi gücün AKP olduğunu göstermeye çalıştılar.

Buna neden ihtiyaç duydular? Daha önce benzer bir miting yapmamışlar mıydı? Bir yandan boykot deyip diğer yandan İsrail ile devam eden ticari ilişkilerin açığa çıkmasını mı kapatmaya çalışıyorlar? Ya da genel olarak Filistin hamaseti konusunda mangalda kül bırakmayan İslamcı tabandan bir basınç mı yaşıyorlardı? Ya da yerel seçim öncesi yine din rantı mı?

İktidarda olan bir partinin siyasi yürüyüş yapması ya da miting düzenlemesine ne demeli? Yürüyüşler, eylemler, gösteriler, mitingler iktidarlara politik basınç anlamına gelirken iktidarda olan bir partinin kendi kendine mitingi yapması biraz saçma değil mi?

İktidar; kudretli olma, gücü yeter olma anlamına geliyor. Güç iktidarda olanın elinde. İsrail ile ticari ilişkileri bile kesmeyen Erdoğan’ın, İsrail ile yapılan ticari ilişkileri kesmeye gücü mü yetmiyor yoksa?

Yoksa, ticaret şahane, Filistin bahane mi? Örneğin Aralık ayında İsrail’e Türkiye’nin ihracatının yüzde 35 arttığını nereye koyacağız?

Ama asıl konumuz bu değil. Yürüyüş “şehitlere rahmet, İsrail’e lanet, Filistin’e destek” adıyla yapıldı. Fakat gündeme Türk ve Filistin bayrakları yerine mitingde açılan hilafet ve şeriat bayrakları oturdu.

Yetmedi Diyarbakır surlarına şeriat(hilafet) bayrağı asıldı. Yetmedi Büyük Birlik Partisi lideri basın toplantısı yaparak, eline aldığı şeriat bayrağıyla Türk bayrağını eşitledi!

12 Eylül cuntasının Türk-İslam sentezi formülasyonu bu olsa gerek.

Bu yürüyüşte adlı adınca şeriat/irtica bayrağı açılmış olmasına rağmen mesele dini simge diye geçiştirilmeye, konu etrafından dolanarak kıvırmaya, saptırılmaya, üstü örtülmeye çalışılıyor!

Bakalım bu bayrak dini bir imge mi yoksa siyasi bir simge mi? Üzerinde dini imge olması siyasi simge olmasına engel mi?

Bu bayrağın üzerinde Kelime-i Tevhid anlamında dini bir ibare yazmasının hiçbir önemi yoktur. Üzerinde dini bir ibare olması, bayrağın siyasal bir simge olduğu gerçeğini ortadan kaldırmıyor. Tersinden şeriat rejiminin simgesi bizatihi bu bayrağın kendisidir.

Din devleti, teokratik devlet ya da başka deyişle şeriat devletini savunanlar elbette dini simge kullanacaklar! Başka neyle ifade edecekler ki?

Ama taşınan bayrağı “dini bir imge” olarak gösterenlere sorulması gereken asıl soru şudur: Ne zamandan beri din, inanç, mezhep, tarikat bayrakla temsil edilir hale geldi? Ya da hangi tarikatın, mezhebin ya da dinin bayrağı var?

Geçiniz. Açılan şeriat bayrağını bize dini imge diye pazarlamayın!

Taşınan bayrak Kelime-i Tevhid olarak bilinen “Allah’ın tekliği”nin yazıldığı bir dini imge değildir. Düpedüz şeriat bayrağıdır! Çünkü siyasal İslamcılık, şeriat rejimi istemektedir. (Kaldı ki bu çağda ve aynı zamanda yüzde “99’u Müslüman olan bir ülkede” “çok tanrıcılık” inancı mı var da bunu taşıma ihtiyacı hissediyorsunuz hala?)

Ancak şeriat bayrağının örnekleri var!

El Nusra’nın, El Kaide’nin bayrağı aynı! Yani kafa kesen cihatçı terörün!

Aynı ibare krallık ve şeriatla yönetilen Suudi Arabistan bayrağında da bulunmuyor mu? Aynı bayrak kadınları üniversiteye göndermeyen bugün şeriatla yöneltilen Afganistan bayrağı değil mi?

Mesele din, iman, İslamsa neden başka ülkelerde yok? Ürdün, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Suriye vb. Arap ülkelerinde bu bayrak yok. Demek ki bu bayrağın dinle ilgisi de bulunmuyor, ama başka bir şeyi ifade ediyor. Kaldı ki tarihte hilafet bayrağı da yok! Emevi başka, Abbasi başka, Fatimi başka. Selçuk sultanları halifeliği bile almadı. Hatta Yavuz Sultan Selim bile…. Ama konumuz tarih değil.

Taşınan bayrak bir dini imge değildir. Düpedüz şeriatı, hilafeti ve cihadı temsil eden siyasal bir simgedir.

El Nusra’nın, El Kaide’nin, Taliban’ın bayrağı Galata Köprüsü’nde açılmıştır!

Elbette cihatçısı, şeriatçısı, yobazı bu bayrağı taşıyacak. Onlar hilafetçi, cihatçı ve şeriatçıdır! Tıpkı El Nusra, El Kaide, Taliban ve IŞID gibi!

Ancak Bilal Erdoğan ve AKP neyi temsil ediyor? Galata Köprüsü’nde düzenlenen miting ne mitingi?

Dini imge kılıfı altında şeriatçı/cihatçı kalkışmaya sessiz mi kalacağız?

Türk bayrağı yerine şeriat bayrağı taşıyanları meşru ve normal görmeye başlarsak, işte o zaman kaybederiz.