Laiklik karşıtı uygulamalar tüm hızıyla devam ediyor: Öğrencilere hafızlık dersleri, hac provası

AKP döneminde tarikat ve cemaatler her alanda etkisini artırdı, kadrolaştı. Eğitimde uzun süredir devam eden gerici müdahaleler Diyanet’in de faaliyetleri ile gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

Laiklik karşıtı uygulamalar tüm hızıyla devam ediyor: Öğrencilere hafızlık dersleri, hac provası

Eğitimde gericileşme Diyanet’in faaliyetleri ile artarken, Kabine sonrası açıklama yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diyanet camiamız sadece din hizmetlerinin verilmesinde değil, asımın neslinin yetiştirilmesinde de önemli sorumluluklar üstleniyor. Çocuklarımızın ve gençlerimizin ruh, beden ve gönül sağlığına yönelik tehditlerin arttığı günümüzde ‘hademe-i hayrat’ olan din görevlilerimizden daha fazla gayret bekliyoruz. Diyanet Akademisi’nin de hizmete girmesiyle eğitim imkânları genişleyen din görevlilerimizin, önümüzdeki dönemde ilim, irşat, tebliğ ve temsil görevlerini en güzel şekilde yerine getireceklerine yürekten inanıyorum” açıklamasını yapmıştı.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı’nın da Diyanet ile imzaladığı “hafızlık” protokolü kapsamında ortaokul öğrencileri, hafızlık dersleri için camilere ve Kuran kurslarına yönlendirildiği de ortaya çıktı. Yurtsever Haber Portalı olarak ülkemizde yaşanan laiklik karşıtı olayları yazmaya devam ediyoruz.

03-16 Şubat 2024 tarihleri arasında yaşanan ve öne çıkan başlıklar şu şekilde:

03.02-2024- Diyanet’e bağlı 7-10 yaş Kuran kurslarının müfredatının, “Değerler Eğitimi” bölümünde, “Adap ve Nezaket” konusu ele alındı. “Sol elle şeytanlar yemek yer” fetvasının bir benzerinin de Kuran kurslarında küçük yaştaki çocuklara anlatıldığı ortaya çıktı.

 

 

 

 

04.02.2024- AKP’li Çorum Belediye Başkanı Murat Günay, Hüda-Par ve Yeniden Refahlılar Cumhuriyet düşmanı gerici İskilipli Atıf’ı mezarı başında andılar.

06.02.2024- Hizbullah’a eylem ve fikir olarak yakın olan dernekler düzenlediği yürüyüşlerde tevhit bayrağı taşınıp tekbir çekildi. Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) Diyarbakır’daki yürüyüşe kaçak medreselerinde eğitim gören kız ve erkek öğrencilerle katıldı. Cumhuriyet’ten Aytunç Ürkmez’in haberine göre, Gazze Dayanışma Platformu tarafından İstanbul’da yapılan yürüyüşe Hizbullah’ın Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki örgütlenmesi olarak bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu, Yargıtay tarafından terör örgütü olarak kabul edilen Hizbut Tahrir’in yayın organı Köklü Değişim dergisi ile Özgür-Der de katıldı. Hizbullah’ın yayın organı “İnzar” dergisinin yazarlarından Mehmet Göktaş, “Hamas’ı ve Kassam Tugaylarını küçük görmeyin” dedi.

 

 

 

 

07.02.2024-Kağıthane Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü, Karaman’da 45 çocuğa cinsel istismar skandalıyla gündeme gelen Ensar Vakfı ile iş birliği yaptığı ortaya çıktı. Öte yandan kurumlar tarafından paydaş olunan camiye en az 10 kere gelen çocuklara ‘bisiklet’ hediye edilecek.

 

 

 

 

07.02.2024- Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 6 Şubat depremlerine ilişkin raporunu yayımladı. Raporda, MEB’in deprem bölgesinde gerçekleştirdiği faaliyetler arasında ÇEDES projesinin ağırlıkta olduğu ortaya çıktı. Proje kapsamında deprem bölgesindeki okullarda değerler kulübü oluşturulduğu ve kulüpler aracılığıyla ÇEDES uygulama yerlerinde depremzede öğrencilere yönelik “moral ve motivasyon” çalışmalarının yapıldığı aktarıldı.

08.02.2024- Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Peygamber Sevdalıları Vakfı ile MEB arasında imzalanan protokol çerçevesinde çocukları hedef alan “Siyer Yarışması” adı altında yarışma düzenlenecek. BirGün’den Berkay Sağol’un haberine göre, tarikatın hedef kitlesi 4. ile 12. sınıf, 2008 ve sonrası doğumlu olup örgün eğitimde okumayan çocuklar oluşturuyor. Söz konusu yarışmanın sorularını ise Peygamber Sevdalıları Vakfı Eğitim Komisyonu hazırlayacak. “O’nu oku, O’nu yaşa” temasında yapılacak olan “yarışmanın” amacı ise çocuklara Peygamber’in hayatının öğretilmesi olarak belirtildi.

08.02.2024- Adıyaman’da yerel seçimlere ilişkin temaslarda bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ölen Menzil şeyhi Abdülbaki Elhüseyni’nin torunlarından Muhammed Rağıp Elhüseyni ile görüştü.

 

 

 

 

 

10.02.2024- ÇEDES projesinin tepki çeken uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. Ortaokul öğrencilerine proje kapsamında Hac provası yaptırıldı, şeytan taşlatıldığı ortaya çıktı.

12.02.2024- Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü, seçmeli dersler için dini yönlendirme yaptı. Müdürlük paylaşımında, “Dersimi seçiyorum, dinimi öğreniyorum” ifadelerini kullandı.

12.02.2024- Alanya’da bulunan ‘Şükrü Gündoğmuş 4-6 Yaş kuran kursu’ lojmanında yangın çıktı.

13.02.2024- Adaylığı duruyurulan AKP’nin Reyhanlı Belediye Başkan adayı Ahmet Salman Yumuşak, seçim çalışmalarına aşiretlerden destek alarak başladı. Hatay’da aşiret liderleri, AKP’nin Reyhanlı Belediye Başkan adayı Yumuşak’a destek vermek amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte tekbir getirildi, hilafet bayrağı açıldı.

 

 

 

 

16.02.2024- Milli Eğitim Bakanlığı’nın Diyanet ile imzaladığı “hafızlık” protokolünün ayrıntıları ortaya çıktı. Ortaokul öğrencileri, hafızlık dersleri için camilere ve Kuran kurslarına yönlendiriliyor. Buradaki eğitimi ise dini dernek ve vakıflar veriyor. Çocuklar bir yıl süreyle kayıt dondurup camilere gittiği ortaya çıktı. Cumhuriyet’in haberine göre, MEB’e bağlı İstanbul Sultangazi Recep Tayyip Erdoğan Kız İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrencilere Mehmet Akif Ersoy Kuran Kursu’ndan kişilerin eğitim verdiği öğrenildi.