Laiklik Meclisi'nden basın toplantısına çağrı: Hilafet yanlısı çıkışları kabul etmiyoruz

Laiklik Meclisi, ülkede yaşanan bir dizi gerici provokasyonlar sonrasında, 7 Ocak 2024 Pazar günü gerçekleştirmek üzere basın açıklaması çağrısı yayımladı.

Laiklik Meclisi'nden basın toplantısına çağrı: Hilafet yanlısı çıkışları kabul etmiyoruz

Laiklik Meclisi, geçtiğimiz günlerde yaşanan bir dizi gerici provokasyonlar üzerine bir basın toplantısı çağrısı yayımladı.

Laiklik Meclisi’nin “Gerici, şeriatçı, hilafet yanlısı çıkışları ve laikliğin ortadan kaldırılması girişimlerini kabul etmiyoruz” başlıklı çağrısında “Bu bağlamda Laiklik Meclisi olarak gerici, hilafet yanlısı, şeriatçı çıkışlarla birlikte son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerimizi ve mücadele başlıklarımızı açıklayacağımız basın toplantısına tüm duyarlı kamuoyunu ve basın mensuplarını davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

7 Ocak 2024- Pazar günü yapılacak basın toplantısı Ankara Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nda gerçekleştirilecek.

Laiklik Meclisi’nin çağrı metini şu şekilde:

Gerici, şeriatçı, hilafet yanlısı çıkışları ve laikliğin ortadan kaldırılması girişimlerini kabul etmiyoruz

Ülkemizin içinde bulunduğu durum karanlık bir tabloya işaret etmektedir. Son dönemde hilafet ve şeriat çağrılarında cisimleşen çok yönlü gelişmelerle karşımıza çıkan ve siyasi iktidarın da arkasında durduğu açık olan bu tablo Cumhuriyet’in ve laikliğin tamamen tasfiyesi girişimi olarak ele alınmalıdır.

Anayasa’nın askıya alındığı, TBMM’nin tamamen işlevsiz hale getirildiği, çok yönlü saldırıları kapsayan ve “istibdat rejimi” olarak tanımlanabilecek yeni rejimin en önemli hedeflerinin laiklik ve Cumhuriyet olduğu açıktır.

Bu bağlamda Laiklik Meclisi olarak gerici, hilafet yanlısı, şeriatçı çıkışlarla birlikte son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerimizi ve mücadele başlıklarımızı açıklayacağımız basın toplantısına tüm duyarlı kamuoyunu ve basın mensuplarını davet ediyoruz.

Basın toplantısında aynı zamanda Laiklik Meclisi İzleme Merkezi tarafından hazırlanan ve 8 Ocak 2024 Pazartesi günü kamuoyu ile paylaşılacak olan “2023 Türkiye Laiklik İhlalleri Raporu” ile ilgili bilgilendirme yapılacaktır.