ÖZEL HABER | Yandaşlara kaynak tasarruf tanımıyor: MEB eğitimleri özel otellerde!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sürekli yapılan hizmet içi eğitimler, bugüne kadar Öğretmen Evleri’nde ve Hizmet İçi Eğitim Merkezler’inde yapılıyordu. Eğitimlere katılan öğretmenlerin konaklama, yeme içme ihtiyaçları bu kurumlarda bakanlık bütçesinden karşılanırken, bu eğitimlerin organizasyonu bakanlık tarafından Biblo Event isimli organizasyon şirketine yaptırılıyor.

ÖZEL HABER | Yandaşlara kaynak tasarruf tanımıyor: MEB eğitimleri özel otellerde!

YURTSEVER ANKARA

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adıyla sunduğu, üzerinde tartışmaların hala devam eden yeni eğitim programının öğretmenlere yönelik eğitici eğitimi seminerleri bu hafta başladı.

Tüm illerden çok sayıda öğretmenin katılacağı programda eğitim alan öğretmenlerin, daha sonra bulundukları illerde meslektaşlarına eğitim programını tanıtması hedefleniyor.

Maliye Bakanlığı tarafından “Kamuda Tasarruf” paketinin açıklandığı hafta başlayan eğitimlerin organizasyon şirketi aracılığıyla otellerde yapılması dikkat çekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sürekli yapılan hizmet içi eğitimler, bugüne kadar Öğretmen Evleri’nde ve Hizmet İçi Eğitim Merkezler’inde yapılıyordu. Genellikle 5 gün süren eğitimlere katılan öğretmenlerin konaklama, yeme içme ihtiyaçları bu kurumlarda bakanlık bütçesinden karşılanırken bu eğitimlerin organizasyonu bakanlık tarafından ‘Biblo Event’ isimli organizasyon şirketine yaptırılıyor.

Şirketlere aktarılan para sadece organizasyon şirketiyle sınırlı değil. Ankara’da, eğitimlerin yapıldığı oteller dikkat çekiyor. Kızılcahamam’da yapılan eğitimlerin düzenlendiği otellerden birisi Çam Otel. Kendi sitesinde “İslami termal oteller arasında yer aldığı” belirterek tanıtımını yapan otel, AKP toplantıları ve kampları için sıklıkla tercih edilen bir yer.

Eğitimin yapıldığı diğer otel ise çok daha bilinen bir isim. FETÖ’nün iktidar ortağı olduğu dönemde meşhur Kızılcahamam Kampları’nı yaptığı ve o dönemki adıyla Asya Termal Otel olan işletme, 15 Temmuz ve sonrası TMSF tarafından el konulup satılarak ismini Elizi Otel olarak değiştirdi.

Ankara’da başta Başkent Öğretmen Evi olmak üzere birçok kamu kurumu misafirhanesi, toplantı ve eğitim için MEB şura salonu olmak üzere toplantıların yapılacağı birçok kamu salonu olmasına rağmen şehrin dışında lüks otellerin seçilmesi, “Kamuda Tasarruf” adı altında planlanan uygulamaların gerçeği yansıtmadığını gözler önüne seriyor.

Öte yandan geçtiğimiz aylarda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan ve toplumda büyük tepki uyandıran, “Sizlerin tarikat, bizlerin sivil toplum örgütü dediğimiz kurumlarla işbirliği yapmaya devam edeceğiz” açıklamasının sonrasında eğitimlerin yandaş otellerde yapılması bakanlık kaynaklarından “İslami” şirketlere para aktarmanın örneğini oluşturuyor.