'Profesör Kabus' hakim karşında: Yanında çalışan psikologların kaydı yok!

Kamuoyunda 'Profesör Kabus' olarak tanınan ve çocuk hastalarını uyuşturucu ilaçlarla manipüle ederek cinsel istismara uğradığına inandıran Salih Zoroğlu'nun yargılanmasına başlandı. Sağlık Bakanlığı’nın mahkemeye gönderdiği bilgilere göre Zoroğlu’nun yanında psikolog olarak çalışan Ahmet Aktaş ve Zeynep Akgül’ün kayıtları bulunmuyor.

'Profesör Kabus' hakim karşında: Yanında çalışan psikologların kaydı yok!

Çocuk hastalarına uyuşturucu ilaç (ketamin) verip manipüle ederek ailelerinin cinsel istismarına uğradığı yönünde suç uydurduğu iddiasıyla 17 Eylül 2023’te tutuklanan ve kamuoyunda ‘Profesör Kabus’ olarak bilinen Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu’nun yargılamasına başlandı.

10Haber’den Ersin Eroğlu’nun haberine göre, Salih Zoroğlu’nun “Çocuğa karşı eziyet, şantaj, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama, kadına karşı eziyet etme, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve iftira” suçlarından cezalandırılması istendi.

“ZOROĞLU’NUN YANINDAKİ PSİKOLOGLAR PSİKOLOG DEĞİL”

Sağlık Bakanlığı, Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talebi üzerine dosyaya Salih Zoroğlu’nun yanında psikolog olarak çalışanların eğitim ve tescil bilgilerini gönderdi.

Bakanlığın gönderdiği belgelerde Salih Zoroğlu’nun yanında psikolog olarak çalışan Ahmet Aktaş ve Zeynep Akgül’ün bakanlık sisteminde ‘psikolog’ olarak kayıtları bulunmadığı ve eğitim durumlarının tespit edilemediği bilgisine yer verildi.