Rusya Dışişleri Bakanlığı: İngiltere, ABD'nin saldırılarına verdiği desteğin hesabını verecek

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin Irak ve Suriye'ye yönelik gerçekleştirdiği hava saldırıları hakkında açıklamalarda bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı: İngiltere, ABD'nin saldırılarına verdiği desteğin hesabını verecek

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin Irak ve Suriye’ye yönelik saldırıları hakkında açıklamalarda bulundu.

Sputnik’te yer alan habere göre Zaharova İngiltere’nin ABD’nin saldırılarına verdiği desteğin bir koalisyon yanılsaması yaratmaması gerektiğini belirtti. Zaharova,  “Birleşik Krallık Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin ABD saldırılarına itaatkâr bir şekilde katılması kimseye bir tür “‘uluslararası koalisyon’ yanılsaması vermemelidir. Londra, Washington’daki üstlerinin tamamen provokatif eylemlerini destekleme konusundaki gayretinin hesabını henüz vermedi” ifadelerine yer verdi.

‘HAVA SALDIRILARI ÇATIŞMAYI ALEVLENDİRMEK İÇİN YAPILDI’

Zaharova açıklamasında ABD’nin Irak ve Suriye’ye yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarının Ortadoğu’da çatışmayı daha da alevlendirmek için yapıldığını belirtti ve şunları söyledi: “Hava saldırılarının özellikle çatışmayı daha da alevlendirmek için tasarlandığı açıktır. ABD, Irak ve Suriye’de İran yanlısı olduğu iddia edilen grupların tesislerine neredeyse hiç duraksamadan saldırarak bölgenin en büyük ülkelerini kasıtlı olarak çatışmaya sürüklemeye çalışıyor”

‘SALDIRILARIN BM GÜVENLİK KONSEYİ’NDE ACİLEN ELE ALINMASINI İSTİYORUZ’

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, ABD’nin Irak ve Suriye topraklarına yönelik saldırılarının ardından Ortadoğu’daki durumun BM Güvenlik Konseyi’nde acilen ele alınmasını istediklerini açıkladı. Zaharova, “Egemen devletlere yönelik Amerikan-İngiliz saldırganlığının yeni eylemini şiddetle kınıyoruz. Ortaya çıkan durumun BM Güvenlik Konseyi tarafından acilen ele alınmasını talep ediyoruz” dedi.

Rusya, ABD’nin Irak ve Suriye topraklarına yönelik saldırılarının ardından Ortadoğu’daki durumun BM Güvenlik Konseyi’nde acilen ele alınmasını istediği açıklamasında Zaharova, “Egemen devletlere yönelik Amerikan-İngiliz saldırganlığının bu yeni bariz eylemini şiddetle kınıyoruz” dedi.