"Sandıkları aşan bir mücadeleyi ve emekçilerin gücünü 1 Mayıs'ta meydanlarda gösterelim!"

Türkiye Komünist Hareketi Genel Başkanı Aysel Tekerek'ten 1 Mayıs çağrısı.

Türkiye Komünist Hareketi Genel Başkanı Aysel Tekerek işçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs’a dönük bir açıklamada bulundu.

Aysel Tekerek yaptığı açıklamada “seçim dönemi bitti ama geçim derdi devam ediyor” ifadesini kullanırken seçim sürecinde düzen partilerinin emekçilere dönük ortaya attığı vaat ve projelerin, yoksulluğa ve emekçilerin gerçek sorunlarına çözüm olamayacağını vurguladı.

Açıklamasında, önümüzdeki 1 Mayıs’ta emekçilerin meydanları güçlü bir şekilde doldurmalarının çok önemli olduğunu söyleyen Tekerek, işçi sınıfının patronlara ve emperyalist güçlere yanıtının sandıklardan ibaret kalmaması gerektiğini ve bunun yolunun 1 Mayıs’ta emekçilerin güçlerini birleştirmesinden geçtiğini kaydetti.

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek’in yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

Seçim dönemi bitti ancak geçim derdi devam ediyor. Seçim sürecinde düzen partileri, patron partileri vaatler üzerine, projeler üzerine bir yarışa girdiler. Ancak bu projelerin ve vaatler işsizliği, yoksulluğu, pahalılığı temelden ortadan kaldıran değil bunların sürmesini ve yönetilmesini veri alan projeler ve vaatlerdi.

Biz biliyoruz ki, bugün evlerimizde tencere kaynamıyorsa, gençlerimiz geleceksizlikle baş başa kalmışsa, kadınların ve çocuklarımızın yaşamla bağı giderek kopmaya başladıysa, yoksulluk ve işsizlikle boğuşarak hayatın geçtiği bir durum yaşanıyorsa ülkemizde, bunun nedeni sermaye sınıfının kâr hırsı ve onun partilerinin halkın yoksulluğunu kullanarak kendilerine umut devşirmeleridir.

Yine biliyoruz ki, umut işçi sınıfının elindedir. Umut emekçilerin kendi mücadelesindedir. Sandık sonuçlarından bağımsız olarak söylüyoruz ki, bugün bu ülkede yoksulluğun, hayat pahalılığının ortadan kaldırılması ancak kamucu politikalarla söz konusudur. Kamucu politikalar ise emekçilerin mücadelesi ile gerçekleşebilir.

Seçim geride kaldı. Şimdi geçim derdini ortadan kaldırmak için, ülkemizin bağımsızlığını savunmak için; laiklik mücadelesini, gençlerin geleceksizlikle olan mücadelesini, eşit ve özgür bir Türkiye ve dünyayı kurma mücadelesini yükseltmek için emekçilerin tekrardan kendi kaderlerini ellerine almaları gerekmektedir.

Önümüzde 1 Mayıs var. 1 Mayıs’ta emekçilerin güçlü bir şekilde meydanları doldurmaları ve bu ülkenin sorunlarının projelerle, vaatlerle değil gerçek bir mücadele ile çözülebileceğini göstermeleri gerekiyor. Emekçilerin güçlerini göstermeleri gerekiyor.

Bir kere daha Türkiye Komünist Hareketi olarak çağrıda bulunuyoruz. 1 Mayıslar bizimdir. 1 Mayıslar’da gerçek çözümleri, ülkenin kurtuluşunun yolunu, emekçilerin gerçek sorunlarının nasıl çözüleceğini meydanlarda göstermeliyiz.

İşçi sınıfının patronlara cevabı sandıklardan ibaret olamaz.

İşçi sınıfının emperyalistlere cevabı sandıklardan ibaret olamaz.

Sandıkları aşan bir mücadeleye, örgütlü bir mücadeleye ihtiyacımız var. Bunu 1 Mayıs’ta bir kere daha göstermeliyiz.

Yaşasın 1 Mayıs!