Biz buradayız...

Komünistler her alanda mücadelesini sürdürürken seçim alanlarını da sermeyenin dizayn ettiği sistem siyasetine bırakmayacaktır.

Biz buradayız...

Osman Naci Balta

Bu coğrafyada sosyalistler, komünistler daha ne kadar yok sayılacak, görmezden gelinecek?
İşin daha kötüsü kimi kendini devrimci, sosyalist, komünist olarak tanımlayan siyasi yapılar, kişiler daha ne kadar kendi kendilerini yok sayıp sistem muhalefetine yedeklenecekler…
Sosyalistler, komünistler Cumhuriyeti’n kurulduğu günden bugüne değin yüz yıldır bu coğrafyada yok sayılmış, yok sayılmaya da devam ediliyor.
Sermayenin her bunalım  döneminde bunalımın yükü, işçi sınıfına ve emekçi halklara yükleniyor. Bunalımın faturası emekçilere, ilerici, demokrat, yurtsever, sosyalist, komünistlere kesiliyor.
Sosyalistler, komünistler Cumhuriyet’in kurulduğu yıllardan bugüne her türlü baskıcı, anti-demokratik yöntemle siyasetin dışında tutulmalarına rağmen işçi sınıfı, toplumun aydınları, sanatçıları ile güçlü bağlar kurarak siyasal ideolojik mücadelesini kesintisiz sürdürüp, bugünlere kadar taşımışlardır.
Bugün komünistler artık açık kimlikleri, parti örgütleri, tabelaları, orak çekiçli bayrakları ile fabrikalarda, işliklerde, emekçi mahallelerinde, kırsalda, demokrat, aydın dostları ile birlikte mücadele alanlarında yer almaktadır.
Yaklaşık yüz yıldır sosyalistleri, komünistleri siyaset düzlemi dışında bırakan sistem siyaseti 2023 seçimlerinde olduğu gibi 2024 yerel seçimlerinde de tüm medya ve propaganda araçları ile görmezden gelip yok sayıyor.
Toplumsal mücadelenin bulunduğu her yerde varlıklarını gösteren komünistler artık orak çekiçli amblemleri ile seçim pusulalarında da yerini almıştır.
2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sermaye temsilcisi adayların herhangi birinden yana tercih koymayıp, Milletvekili seçimlerinde tüm seçim bölgelerinde kendi adayları, orak çekiçli amblemle oy pusulalarında yerini almıştır.
Komünistler 2024 Mart Yerel Seçimleri’nde kimi seçim bölgelerinde sosyalist adayları desteklerken Büyükşehir ve il belediye başkanlıkları ile belediye meclis üyelikleri için yine orak çekiçli amblemleri ve kendi adayları ile seçime girecektir.
Komünistler her alanda mücadelesini sürdürürken seçim alanlarını da sermeyenin dizayn  ettiği sistem siyasetine bırakmayacaktır.
Komünistler; 2024 Mart Yerel Seçimlerinde işçileri, emekçileri AKP iktidarının yoksulluğa, açlığa mahkum ettiği milyonlarca emekli yurttaşları ve yakınlarını yaşadıkları il, ilçe ve beldelerde Belediye Başkanlığı için ilerici, yurtsever, sosyalist komünist adayları ve Belediye Meclis üyelikleri için oyunuzu orak çekiçli ambleme kullanmaya çağırıyor.